Αρχική » Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Έκκληση για βοήθεια σε 200 οικογένειες πληγέντων

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Έκκληση για βοήθεια σε 200 οικογένειες πληγέντων

από kivotos

Συνέντευξη Τύπου έδωσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος σχετικά με τις θεομηνίες που έπληξαν τον νομό και τις καταστροφές που προκάλεσαν.

Ο ίδιος ανέφερε πως 200 οικογένειες ζουν εκτός των σπιτιών τους που είναι γεμάτα λάσπη και έχουν πάθει σοβαρές ζημιές που τα κάνει ακατοίκητα. Η τοπική Εκκλησία κάνει ότι μπορεί για να ανακουφίσει τους κατοίκους της περιοχής -χωρίς όμως να έχει επικοινωνήσει κανείς μαζί της από φορείς και ιθύνοντες.

Ο κ. Χρυσόστομος έκανε έκκληση σε κοινωνικούς φορείς και επιχειρηματίες να συνδράμουν στην βοήθεια των πληγέντων. Όπως είπε από την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, οι οικογένειες που έχουν καταγραφεί θα μπορούν να πηγαίνουν στο Άσυλο Ανιάτων ώστε να πάρουν κρεβάτια και κλινοσκεπάσματα, όπως και ρούχα και τρόφιμα. Οι 200 αυτές οικογένειες που εκτιμάται ότι φθάνουν τα 1.000 άτομα φυσικά έχουν μεγάλες ανάγκες.

Ήδη βοήθεια στέλνουν στην περιοχή η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπως και η Αρχιεπισκοπή Κύπρου με φροντίδα των προκαθημένων τους, κ.κ. Ιερωνύμου και Χρυσοστόμου.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ενημέρωσε πως ήδη προσφέρει το Άσυλο και το Γηροκομείο όπου με μια βεβαίωση από την ενορία τους, οι πληγέντες θα μπορούν να τρέφονται. Επίσης η τοπική Εκκλησία θα φιλοξενήσει 15 φοιτητές της περιοχής στην Εκκλησιαστική Εστία.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ