Αρχική » Εγκαίνια πτέρυγας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης

Εγκαίνια πτέρυγας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης

από kivotos

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου τελέσθηκε το πρωί της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου 2016 ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ανακατασκευασμένης πτέρυγας του σχολείου, που δεν λειτουργούσε επί σειρά ετών, ύστερα από φθορές που είχαν προκληθεί από σεισμική δραστηριότητα.

Στο νέο κτίριο  έχουν τηρηθεί όλες οι τεχνικές και βιοκλιματικές προδιαγραφές κατά την κατασκευή του. Διαθέτει οκτώ αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο διευθυντή και γραφείο δασκάλων, αναβατόριο για ΑΜΕΑ  καθώς και γυάλινο δάπεδο όπου αναδεικνύεται το ρωμαϊκό λουτρό που βρέθηκε κατά τις εργασίες θεμελίωσης του κτιρίου. Για την υλοποίησή του χρηματοδοτήθηκε με 1.403.310 ευρώ από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007- 2013 της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Στο μήνυμά του, ο Ποιμενάρχης επισήμανε στα παιδιά ότι παραλαμβάνουνμε χαρά ένα ολοκαίνουργιο σχολείο, το οποίο θα συντελέσει σε μία ολοκληρωμένη εκπαιδευτική διαδικασία, ωστόσο τόνισε ότι κι αυτά από την πλευρά τους θα πρέπει να το φροντίζουν ως ‘’κόρην οφθαλμού’’. Επίσης ευχήθηκε ο Κύριος να χαρίζει σε όλα τα παιδιά υγεία, δύναμη σωματική και ψυχική και το θείο φωτισμό Του, με τον οποίο και οι ευγενείς σκοποί που θέτουμε εύκολα επιτυγχάνονται και τα ποικίλα προβλήματα που εμφανίζονται μπροστά μας αποτελεσματικά αντιμετωπίζονται.

Στην τελετή παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Σταύρος Αραχωβίτης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα,ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χαράλαμπος Σκούρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Ηλίας Στρατηγάκος, ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο Διοικητής της Τροχαίας Σπάρτης  κ. Καραμπάτος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Πέτρος Νταλιάνης και ο Σύμβουλος Σχολικής Αγωγής Ν. Λακωνίας  κ. Σαϊτάκης.

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ