Με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και την πολύτιμη βοήθεια του Σταθμού Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Διακονία», πραγματοποιήθηκε (16/09) μια ακόμη ανθρωπιστική αποστολή για την ενίσχυση των τετρακοσίων περίπου οικογενειών της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας που υπέστησαν μεγάλες δοκιμασίες λόγω των πρόσφατων πλημμυρών που έπληξαν την περιοχή τους. 

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του Σ. Σ. Κ. Βόλου «Ο Εσταυρωμένος», η Μητρόπολη Δημητριάδος ήλθε σε επικοινωνία με την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, με σκοπό να εκδηλώσει το ενδιαφέρον και την απόφασή της να συνδράμει άμεσα και πρακτικά το φιλανθρωπικό έργο της, η οποία καλείται να βοηθήσει εκατοντάδες ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα και έμειναν κυριολεκτικά στο δρόμο.

Ο καθ’ ύλην αρμόδιος εκπρόσωπος της Ι. Μητροπόλεως Μεσσηνίας και Υπεύθυνος του Φιλανθρωπικού της έργου Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, σε γραπτό μήνυμα που έστειλε στον Πρόεδρο του «Εσταυρωμένου» τονίζει τα εξής: «Ως ήδη γνωρίζετε, οι ανάγκες μας είναι πολλές. Πλέον των 400 οικογενειών επλήγησαν στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, αλλά και στην κωμόπολη της Θουρίας. Ο,τιδήποτε μπορείτε να μας προσφέρετε θα είναι ευχής έργον. Εκ των προτέρων σας ευχαριστούμε για την εκδηλωθείσα αγάπη σας».

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι εθελοντές του «Ε» και της «Δ», ετοίμασαν μια μεγάλη ποσότητα (100 και πλέον χαρτοκιβώτια) με είδη ένδυσης - βρεφικά, παιδικά, γυναικεία και ανδρικά (ελαφρώς μεταχειρισμένα και καινούργια) – και, στη συνέχεια, ένα φορτηγό της Μητροπόλεως Δημητριάδος, με δύο συνεργάτες της Εκκλησίας ταξίδευσαν στη Καλαμάτα και παρέδωσαν τον καρπό της αγάπης μας.