Αρχική » Ο διάλογος Χριστοδουλάκη και Θεσσαλονίκης Άνθιμου για την φορολογία της Εκκλησίας

Ο διάλογος Χριστοδουλάκη και Θεσσαλονίκης Άνθιμου για την φορολογία της Εκκλησίας

από kivotos

Στο γεύμα της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) στη Θεσσαλονίκη μίλησε το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης και πάνω στο διάλογο, “βγήκε” θέμα σχετικά με την φορολογία της Εκκλησίας. Συγκεκριμένα, όταν ο υπουργός μιλούσε  για την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων ύψους 80 δισ. ευρώ στην Ελλάδα μέχρι το 2025, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος ζήτησε να πληροφορηθεί “πού πάνε οι φόροι που εισπράττει το κράτος”.

Ο κ. Χριστοδουλάκης τού απάντησε: “πρώτα πρέπει να μαζευτούν οι φόροι και μετά να δούμε που πάνε” αλλά στη συνέχεια συμπλήρωσε “…Δέσποτα μην ανησυχείτε, μέχρι τώρα καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να φορολογήσει την Εκκλησία. Ορμώμενος βέβαια από τη μακρά μας γνωριμία, εγώ θα ήθελα να ανησυχείτε λίγο”.

Ο Μητροπολίτης σημείωσε από την πλευρά του ότι “η Εκκλησία φορολογείται μια χαρά”, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Εχουμε ένα ίδρυμα ιδιωτικού δικαίου, που δεν παίρνει από το δημόσιο ούτε ένα ευρώ βοήθεια. Μας ζητάνε φορολογία 450.000 ευρώ για όσα ακίνητα έχουμε, ε, θα το κλείσουμε”.

Ο διάλογος ολοκληρώθηκε με τον κ.Χριστοδουλάκη να ζητάει από τον κ.Ανθιμο να μην αφορίζει τον ΕΝΦΙΑ συνολικά, αλλά τις αδικίες του ΕΝΦΙΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ