Λάβρος εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ εναντίον του πρωθυπουργού, του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Φίλη για το μάθημα των θρησκευτικών και τις αλλαγές που έχει εξαγγείλει στην διδασκαλία και το περιεχόμενο του η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Alpha 989  και στον Σπύρο Χαριτάτο, ο Μητροπολίτης κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του «και να μην "παίζει κρυφτούλι" με τον κ. Φίλη. "Και όχι μόνο ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος. Πρόταγμα του κόμματος των ΑΝΕΛ είναι η διατήρηση της Ορθόδοξης ιδιοπροσωπείας του λαού μας. Πώς θα διατηρηθεί η ιδιοπροσωπεία του λαού; Κάνοντας "σούπα" το μάθημα των θρησκευτικών; Κρύπτεται ο Πάνος Καμμένος" είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος είπε ότι «δεν μπορεί η Εκκλησία να παραδίδεται βορά στην ιδεοληψία του κάθε κυρίου Φίλη. Δεν είναι η πατρίδα ιδιοκτησία του κ. Φίλη ούτε του πρωθυπουργού ούτε κανενός».

Τόνισε πως «η Εκκλησία έχει έναν μόνο δρόμο, να κηρύξει αυτή εν διωγμό από την κυβέρνηση της Ελλάδος. Να προσφύγει στο ΕΔΑΔ και να καταγγείλει την κατάσταση του θρησκευτικού ρατσισμού σε βάρος της, παγκοσμίως».