Αρχική » Πανήγυρη του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Μαντούδι

Πανήγυρη του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Μαντούδι

από kivotos

Γιορτάσθηκε την Κυριακή 25 και την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016, η Ιερά Πανήγυρη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στον ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό στο Μαντούδι Ευβοίας.

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, χοροστάτησε κατά τον Μεγάλο Εσπερινό, πλαισιούμενος από πολλούς Κληρικούς. Κατά την καθιερωμένη Λιτανεία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος ομίλησε επίκαιρα στην κεντρική πλατεία του Μαντουδίου, τονίζοντας ότι όλοι μας καλούμαστε να είμαστε στις αποφάσεις της καθημερινότητάς μας “θεοκίνητοι”, όπως ο Άγιος Ιωάννης.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, έλαβε χώρα η Αρχιερατική χοροστασία υπό του Ποιμενάρχου Χαλκίδας κ. Χρυσοστόμου και εν συνεχεία ετελέσθη η Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων των δύο Μητροπολιτών, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο με αναφορά στον βίο του Αγίου Ιωάννου και την παρακαταθήκη της θεολογίας της αγάπης, την οποία παρέδωσε σε όλες τις γενεές των χριστιανών, ενώ ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Χαλκίδος για την τιμητική πρόσκλησή του να συμμετάσχει στην πανήγυρη αυτή, στην οποία επί 30 έτη, ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς  Μητροπόλεως, προσερχόταν, αλλά και την δυνατότητα να συναντηθεί με αγαπητά του πρόσωπα, όπως αυτό του π. Ιωάννου Μάρκου και της οικογενείας του.

Λίγο πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβαμσιώτατος χειροθέτησε σε Οικονόμο τον β΄ Εφημέριο της Ενορίας π. Νικόλαο Μάρκου, Καθηγητή της Βυζαντινής Μουσικής και υιό του Προϊσταμένου της Ενορίας π. Ιωάννου, ο οποίος, όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος, μαζί με την πρεσβυτέρα του Σοφία αποτελούν πρότυπο ιερατικής οικογενείας, προσφέροντας μάλιστα στην Τοπική Εκκλησία και τα δύο αγόρια τους, τον π. Νικόλαο και τον π. Βασίλειο – Εφημέριο Πηλίου Κηρέως, ως Ιερείς.

Όλοι οι Ενορίτες έδοσαν το σύμψηφό τους στους λόγους και την απονομή του οφφικίου από τον Σεβασμιώτατο, αφού βροντοφώναξαν το ΑΞΙΟΣ με ενθουσιασμό και χειροκρότημα.

Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλε θαυμάσια ο Πρωτοψάλτης του Ι. Προσκυνήματος Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου κ. Θεοδόσιος Στεργιόπουλος, συνεπικουρούμενος από τους ιεροψάλτες της Ενορίας, ενώ οι φιλόξενοι και Εφημέριοι Πρωτοπρεσβ. Ιωάννης Μάρκου και ο υιός του Οικον. Νικόλαος Μάρκου, με την βοήθεια των πρεσβυτερών τους, αλλά και πολλών εθελοντών και εθελοντριών της Ενορίας παρέθεσαν σε όλους του συμπανηγυριστές, όπως και την προηγουμένη, εόρτια τράπεζα.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ