Αρχική » Εκπαιδευτική εκδρομή στη Μεγάλη Ελλάδα από την Μητρόπολη Βεροίας

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Μεγάλη Ελλάδα από την Μητρόπολη Βεροίας

από kivotos

Κατά το χρονικό διάστημα από 25 Σεπτεμβρίου μέχρι και 2 Οκτωβρίου η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας διοργάνωσε 8ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Μεγάλη Ελλάδα (κάτω Ιταλία) για κληρικούς, μοναχούς και στελέχη του πνευματικού έργου της.

Της εκδρομής προΐστατο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Κατά την πρώτη ημέρα της παραμονής του γκρουπ στην Νότιο Ιταλία έγινε επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεριστή και το Ρήγιο, όπου υπάρχει το νέο αρχαιολογικό μουσείο με συγκεντρωμένα τα σπουδαιότερα κειμήλια της Μεγάλης Ελλάδας.

Ακολούθως την επομένη ημἐρα η ομάδα διέπλευσε τα στενά της Μεσσίνας και κατά τις επόμενες ημέρες περιηγήθηκε στην Σικελία που είναι το μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου, γεμάτο από αρχαιολογικούς χώρους της κλασσικής περιόδου από την παρουσία των Ελλήων αποίκων, αλλά και πολλά μνημεία της βυζαντινής περιόδου.

Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στις Συρρακούσες, την Ταυρομενία, την Κατάνια, τον Ακράγαντα και το Παλέρμο.

Τις τελευταίες δύο ημέρες έγινε επίσκεψη σε ελληνόφωνα χωριά της περιοχής Λέτσε (Πούλια) και συνάντηση με ελληνόφωνους (ομιλούν μια διάλεκτο που ονομάζεται Γκρίκο και έχει πολλά στοιχεία από την αρχαία ελληνική και πολλές επιρροές από την κρητική διάλεκτο).

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ