Τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Ζουγανέλη, άγοντα το 98ο έτος της ηλικίας του τίμησε χθες η Μύκονος με μια συγκινητική τελετή στο κατάμεστο ανοιχτό Κινηματοθέατρο της Χώρας, με την προβολή ταινίας, διαρκείας 55 λεπτών, η οποία παρουσίασε τη ζωή του π. Γεωργίου από την παιδική του ηλικία μέχρι σήμερα.

Η ταινία περιείχε φωτογραφίες, κινηματογραφικά στιγμιότυπα και δηλώσεις γι' αυτόν από το Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄, το Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κωνσταντίνο Κουκά, τους επί τιμή Δημάρχους Μυκόνου κ.κ. Μαθιό Αοστόλου, Χρήστο Βερώνη και Αθανάσιο Κουσαθανά-Μέγα, τον καλλιτέχνη Γιάννη Ζουγανέλη, τον πρὠην προϊστάμενο ΔΟΥ Μυκόνου, την Πρεσβυτέρα του και οικογενεία του και τον διάδοχό του στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς και Αρχιερατικό Επίτροπο Μυκόνου Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό.

Την ταινία επιμελήθηκε ο κ. Αντώνιος Κιούκας, ο οποίος έχει δημιουργήσει και ἀλλες παρόμοιες, που αναδεικνύουν και προβάλλουν πρόσωπα και προσωπικότητες της Μυκόνου.

Μετά το πέρας της προβολής, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ομίλησε με λόγους συγκινητικούς για τον π. Γεώργιο, τον οποίο, όπως είπε, γνωρίζει από παιδί, τον παρεκάλεσε να προσεύχεται στο Θεό, ώστε οι άνθρωποι να γηράσκουν με τη δική του υγεία και πνευματική διαύγεια και προσέθεσε: "Επειδή το γήρας είναι γέρας, σας προσφέρω δύο βραβεία, το σεβασμό όλων μας και ένα επιστήθιο σταυρό".

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς προσεφώνησε με υϊικούς λόγους τον π. Γεώργιο και του προσεφερε εικόνα της Παναγίας, καθώς και η εγγονή του, με λόγους ευχαριστίας.

Τέλος, ομίλησε ο Γέροντας π. Γεώργιος Ζουγανέλης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους και τους απηύθυνε τις ευχές του.