Αρχική » Ιερώνυμος: Η Εκκλησία ανακουφίζει από την ανασφάλεια

Ιερώνυμος: Η Εκκλησία ανακουφίζει από την ανασφάλεια

από kivotos

Ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

 

«Η Εκκλησία ανακουφίζει από την ανασφάλεια και προσφέρει παρηγοριά» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αμέσως μετά τα εγκαίνια του νέου Ενοριακού πολυϊατρείου «Ο Καλός Σαμαρείτης» του ι. ν. Αγ. Νικολάου Πευκακίων που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα.

Την ακολουθία του αγιασμού των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ενώ παρέστησαν ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο Γενικός Διευθυντής του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου Πρωτ. Βασίλειος Χαβάτζας, εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας, του Φαρμακευτικού Συλλόγου, κληρικοί και λαϊκοί.

Οι ιερείς της ενορίας, ευχαρίστησαν τον Αρχιεπίσκοπο, αναφέρθηκαν στην προσφορά, αλλά και στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της ενορίας, ενώ στη συνέχεια μίλησαν για την λειτουργία και τη δομή του πολυϊατρείου.

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως «αυτό το ιατρείο μπορεί να είναι μικρό σε έκταση, όμως έχει πολύ αγάπη. Η ενορία δεν είναι τίποτε άλλο παρά αγάπη. Θυμάμαι σε τέτοιες περιπτώσεις τον άνθρωπο που πλησίασε τον Κύριο και του ζήτησε το νόημα της ζωής. Και ο Κύριος του είπε: Να αγαπήσεις τον Θεό με όλη σου την δύναμη και τον συνάνθρωπό σου σαν τον εαυτό σου. Σε αυτές τις δύο εντολές κρύβεται το νόημα της ζωής. Επομένως και εδώ και όπου γίνονται αντίστοιχες δραστηριότητες υλοποιείται η αγάπη του Θεού».

Επεσήμανε, επίσης, ότι «ζούμε σε μία εποχή που η «έρημος» εξαπλώνεται. Τα προβλήματα είναι πολλά. Εμείς που περπατούμε σε αυτήν την «έρημο» αισθανόμαστε την ανάγκη να βρούμε μια όαση για να ξεκουραστούμε. Και προσπάθειες, όπως αυτό το πολυϊατρείο, είναι οάσεις στην ζωή μας».

Σημείωσε, άλλωστε, ότι «η Εκκλησία ανακουφίζει από την ανασφάλεια και προσφέρει παρηγοριά. Υπάρχουν δυσκολίες και λογικό είναι και οι ενορίες να αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικά. Με την βοήθεια του Θεού, όμως, παρουσιάζεται η δύναμη και μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες».

Κάλεσε τους παρευρισκόμενους να μην απογοητεύονται από την οικονομική στενότητα. «Αντίθετα, οι δυσκολίες αυτές, πρέπει να μας δίνουν επιμονή» είπε ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ αναφέρθηκε και στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Εκκλησία, αλλά και στην ευλογία του Θεού να εμφανίζεται πάντοτε η κατάλληλη δυνατότητα και ευκαιρία, ώστε να δημιουργούνται Κέντρα που στηρίζουν όσους ανθρώπους έχουν ανάγκη.

Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Κουρουμπλής οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε πως «η Εκκλησία για ακόμη μία φορά στα δύσκολα του ελληνισμού προσφέρει, όχι από το πλεόνασμα, αλλά από το υστέρημα της, με τέτοιες εστίες ανθρωπιάς. Μέσα από τέτοια μηνύματα Εκκλησία και Πολιτεία θα κρατήσουμε τον ελληνισμό όρθιο και την πατρίδα ακέραιη».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ