Αρχική » Ο Ζυλιέν στον Αρχιεπίσκοπο

Ο Ζυλιέν στον Αρχιεπίσκοπο

από kivotos

Το νεαρό πρόσφυγα Ζυλιέν που αρίστευσε στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις και βρήκε στέγη στο οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας, δέχτηκε το πρωινό της Τετάρτης στην Ι. Σύνοδο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Ο Ζυλιέν είναι γιος πολιτικού αφρικανικής χώρας και έχασε τους γονείς και τα αδέλφια του εν μέσω ταραγμένων πολιτικών γεγονότων στη χώρα του.

Ήλθε στην Ελλάδα 16 χρόνων και αρχικά παρέμεινε για τρεις μήνες στα κρατητήρια του Έβρου. Κατόπιν περιπλανήθηκε στην Αθήνα, ώσπου τον Οκτώβριο του 2012, με εισαγγελική παραγγελία, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων Προσφύγων της Κόνιτσας. Εκεί, ζήτησε να πάει σε σχολείο και οι υπεύθυνοι του Κέντρου τον έγραψαν στο Επαγγελματικό Λύκειο της ακριτικής πόλης. Τελικά κατάφερε να μπει πρώτος στο ΤΕΙ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πειραιά με 18.500 μόρια.

Η περίπτωση του συγκίνησε προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Μετά το ενδιαφέρον και την ευλογία του Μακαριωτάτου, ο Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος επικοινώνησε με την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία της Κόνιτσας και της γνώρισε τη δυνατότητα να μείνει ο φοιτητής στο Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας, ως υπότροφός της, για όσα χρόνια απαιτούν οι σπουδές του.

«Είναι τιμή για το σπιτικό μας, το Φοιτητικό Οικοτροφείο, να φιλοξενεί αυτό το παιδί», είχε δηλώσει με συγκίνηση ο Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, που συνόδευσε τον Ζυλιέν στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου στην Ι. Σύνοδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ