Αρχική » Νέα έκδοση για την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Νέα έκδοση για την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης

από kivotos

Το σημαντικό και πολύπλευρο έργο για την αποκατάσταση της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης αποτελεί το αντικείμενο νέας, πολυτελούς έκδοσης, που τέθηκε πρόσφατα σε κυκλοφορία. 

Η έκδοση, η οποία κατέστη δυνατή με τη χορηγία της Εθνικής Τράπεζας, παρουσιάζει τα πορίσματα του ερευνητικού έργου, που ανέλαβε και έφερε με επιτυχία σε πέρας το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, χάρη στην αρωγή ερευνητικής ομάδας 26 Καθηγητών και 26 μεταπτυχιακών και αποφοίτων της Πολυτεχνικής Σχολής. Οι εργασίες άρχισαν τον Ιανουάριο του 2012 και η σχετική μελέτη κατατέθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο τον Μάιο του 2013.

Ο εκδοθείς τόμος αντλεί στοιχεία από τα αρχικά κείμενα του ερευνητικού έργου, αλλά επιπλέον εμπλουτίζεται με πρόσθετα δεδομένα για την αρχιτεκτονική των σχολικών κτηρίων της Κωνσταντινούπολης, ελληνικών και μη, ώστε να αναδειχθεί η ιδιαίτερη σημασία του κτηρίου της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Διακρίνεται επίσης για την πλούσια εικονογραφική τεκμηρίωση, η οποία προέρχεται από διεθνή αρχεία και βιβλιοθήκες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ