Ανανεώθηκε σήμερα το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής και της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας για την δωρεάν διάθεση φαρμάκων σε εμπερίστατους συνανθρώπους μας.

Η ανανέωση του συμφώνου συνεργασίας υπεγράφη στην Αρχιεπισκοπή από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ως πρόεδρο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, και τον πρόεδρο της ΠΕΦ κ. Θεόδωρο Τρύφων, ενώ παρόντες ήταν ο Γενικός Διευθυντής του Φιλοπτώχου Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Χαβάτζας, καθώς και μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΦ.

«Θεωρούμε πολύ σημαντικό αυτήν την εποχή να συνδράμουμε με τις όποιες δυνάμεις μας και εμείς στην κάλυψη των αναγκών των ευπαθών ομάδων μέσω της συνεργασίας μας με την Εκκλησία» υπογράμμισε ο κ. Τρύφων.

«Ανανεώνουμε τη συνεργασία μας για να κάνουμε ένα έργο αγάπης» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και ευχαρίστησε την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, «οι οποίοι», όπως είπε, «γενναιόδωρα μας βοηθούν και μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και στα αιτήματα ανθρώπων που χρειάζονται φάρμακα. Ευχόμαστε να έχουμε μία καλή συνεργασία και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά, ώστε να μην χρειαστούν άλλες τέτοιες ενέργειες».

Σήμερα, λειτουργούν δύο Κοινωνικά Φαρμακεία που υποστηρίζουν τους Δήμους που ανήκουν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Το ένα βρίσκεται στην οδό Απόλλωνος 36 στο κέντρο της Αθήνας και το άλλο στον Δήμο Χαλανδρίου στην οδό Στρ. Παπάγου 7 και Αριστοφάνους.