Αρχική » Ρεθυμνιώτη προτιμά για ηγούμενο του Αρκαδίου ο Μητροπολίτης κ. Ευγένιος

Ρεθυμνιώτη προτιμά για ηγούμενο του Αρκαδίου ο Μητροπολίτης κ. Ευγένιος

από kivotos

Tρία χρόνια έχουν περάσει από την στιγμή που η Ιερά Μονή Αρκαδίου στην Κρήτη έμεινε «ακέφαλη». 

Σε αυτά τα τρία χρόνια καθήκοντα ηγουμένου εκτελεί ο ίδιος ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο οποίος δεν έκρυψε, μιλώντας στον Team FM, την επιθυμία του τα ηνία του μοναστηριού να αναλάβει ένας άνθρωπος από το Ρέθυμνο, ένας άνθρωπος που θα γνωρίζει καλά την ιστορία του χώρου και θα συμπλέει με το πνεύμα και τη νοοτροπία του τόπου.

«Θα ήθελα πολύ να είναι ένας ρεθυμνιώτης αυτός που θα αναλάβει αυτό το σκάφος, που δεν είναι και ευκολοκυβέρνητο και δεν θεωρώ καλό να κάνω μεταγραφή κάποιου ανθρώπου από άλλον τόπο που δεν γνωρίζει τα εδώ πράγματα, τα δεδομένα, τη νοοτροπία. Δική μου προσδοκία και θέλω να είναι και δική σας προσευχή είναι, να αναδείξει ο δικός μας τόπος κάποιους ανθρώπους που θα θελήσουν να παραλάβουν τη σκυτάλη του Αρκαδίου και να το πάμε παραπέρα και να μην αναγκαστούμε να φέρουμε κάποιους ανθρώπους άλλους που δεν ξέρουν το πνεύμα του τόπου και των ανθρώπων», είπε χαρακτηριστικά ο Επίσκοπος του Ρεθύμνου.

Αξίζει, δε, να σημειώσουμε ότι σήμερα το Αρκάδι φιλοξενεί μόλις δύο μοναχούς, πράγμα που άλλωστε συμβαίνει στα περισσότερα ανδρικά μοναστήρια του Ρεθύμνου. Αντιθέτως, πάντως, και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο, τα μόλις δύο γυναικεία μοναστήρια φιλοξενούν πολλές μοναχές που αποφάσισαν να αφιερώσουν τη ζωή τους στον Θεό και τη μοναστική ζωή.


Πηγή: http://www.goodnet.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ