Αρχική » Δέσμευση του Μητροπολίτη Ρεθύμνου για παραχώρηση γης σε κοινωφελείς σκοπούς

Δέσμευση του Μητροπολίτη Ρεθύμνου για παραχώρηση γης σε κοινωφελείς σκοπούς

από kivotos

Λίγο μετά τον πρώτο μήνα λειτουργίας του, το Αρσάνειο Γυμνάσιο – Λύκειο, στο Σφακάκι Ρεθύμνου, υποδέχθηκε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και φορείς για το κόψιμο των κορδελών. Με γεμάτο καλάθι, έκοψε την κορδέλα στο Αρσάνειο Γυμνάσιο – Λύκειο, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, αφού υποσχέθηκε την καταβολή των χρημάτων που υπολείπονται για το υπόλοιπο του εξοπλισμού. Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος, έκοψε την έτερη κορδέλα, διαβεβαιώνοντας ότι η Εκκλησία, όποτε χρειάζεται και στο μέλλον θα παραχωρεί εκτάσεις προς όφελος της κοινωνίας.

Υπάρχουν μικροπροβλήματα στη λειτουργία του, όμως ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, υποσχέθηκε ότι η αιρετή περιφέρεια θα καταβάλει τα χρήματα που απομένουν για τον πλήρη εξοπλισμό του σχολείου, δίνοντας όμως σειρά και για τα υπόλοιπα νέα σχολεία του Ρεθύμνου και της Κρήτης.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ευγένιος, κάλεσε τον Σταύρο Αρναουτάκη να εξασφαλίσει ακόμα περισσότερους πόρους ΕΣΠΑ, δεσμευόμενος, ότι όπως και στο Αρσάνειο Γυμνάσιο – Λύκειο, έτσι και όπου αλλού χρειαστεί, η Εκκλησία, θα παραχωρήσει εκτάσεις για το καλό της κοινωνίας.

Οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων της περιοχής, Δημήτρης Σερλής, Χαμαλευρίου και Μάρκος – Μύρων Δρυγιαννάκης, Παγκαλοχωρίου, αναγνώρισαν την κοπιώδη, συνολική και εντατική προσπάθεια που χρειάστηκε για την ολοκλήρωση των εργασιών με τον δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργο Μαρινάκη, να θυμάται και την πίεση που χρειάστηκε να ασκηθεί ακόμη και σε υπουργικό επίπεδο, για να κοπούν σήμερα πια, αισίως οι κορδέλες.

Ο Διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Ανδρέας Ταξάκης, αναφέρθηκε στα εκπαιδευτικά κενά που υπάρχουν ακόμη και σήμερα, τα οποία όμως είναι ελεγχόμενα, ενώ εξέφρασε την άποψη, ότι στην πράξη θα φανεί η προσφορά του νέου τρόπου εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα αφορά και τους πρώτους μαθητές του Αρσάνειου Λυκείου, καλώντας πρώτιστα την πολιτεία, να διαφυλάξει τη δικαιοσύνη ανάμεσα στους μαθητές.