Αρχική » Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κάνει τον απολογισμό της βοήθειας στους πλημμυροπαθείς

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κάνει τον απολογισμό της βοήθειας στους πλημμυροπαθείς

από kivotos

Συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ, παραχώρησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, με την ολοκλήρωση παροχής βοήθειας προς τους πλημμυροπαθείς του Δήμου Καλαμάτας, 40 μέρες μετά το καταστροφικό γεγονός.

Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε ότι από την καταγραφή των Εφημερίων των πληγεισών περιοχών, ο αριθμός των πληγέντων οικογενειών ανήλθε σε 297. Άπαντες έλαβαν βοήθεια σε είδη ιματισμού και ρουχισμού.

Τα αιτήματα σχετικά με την χορήγηση κρεβατιών έφθασαν στα 453, εξ αυτών έχουν ήδη παραδοθεί 256 κρεβάτια και εντός των ημερών θα δοθούν 198 ακόμη.

Ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι οι δωρεές σε είδος προήλθαν, από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών (Μ.Κ.Ο. «Αποστολή»), την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, τις Ιερές Μητροπόλεις Θεσσαλονίκης, Δημητριάδος και Πατρών, καθώς και από τις Εταιρείες Cosmos Center – Αφοί Βλαχονικολού και Cocomat -Ευμορφίδης.

Οικονομικά ενίσχυσαν το έργο της Μητρόπολης οι κυρίες Ασημίνα Σπυροπούλου, χήρα Κων/νου Καρέλια (100.000 ευρώ) και Ιωάννα Καρέλια του Κων/νου (100.000,00 ευρώ), το Ίδρυμα «Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια» (30.000 ευρώ), καθώς και τα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία της Καλαμάτας (10.000 ευρώ).

Η οικονομική ενίσχυση των πλημμυροπαθών οικογενειών ανήλθε στις 156.600 ευρώ (261 οικ. χ 600 €). 

Ο κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον τέως Πρωθυπουργό και Βουλευτή Αντώνη Σαμαρά, για τις ενέργειές του προς την εταιρεία Cocomat για την παροχή στρωμμάτων, καθώς και για την ηθική υποστήριξη στην προσπάθεια της Μητρόπολης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε σε συνεργάτες του καθώς και στους υπαλλήλους του Ασύλου Ανιάτων και του Γηροκομείου Καλαμάτας για την εργασία που προσέφεραν.

Τέλος, εξέφρασε τη λύπη του για τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, ο οποίος στο αίτημά του για παροχή βοήθειας, όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε, αλλά ούτε και απάντησε έστω και αρνητικά στην επιστολή του Μητροπολίτη, ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ