Αρχική » Κιβωτός της ελληνικότητας της Μακεδονίας η Θεσσαλονίκη, δηλώνει ο Παυλόπουλος

Κιβωτός της ελληνικότητας της Μακεδονίας η Θεσσαλονίκη, δηλώνει ο Παυλόπουλος

από kivotos

«Η ημέρα εορτασμού της ιερής μνήμης του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου είναι και επέτειος τιμής της μεγαλειώδους πορείας της Θεσσαλονίκης αφενός στην Ιστορία του Έθνους των Ελλήνων και της Ορθοδοξίας. Και, αφετέρου, ως κιβωτού και ακοίμητου φρουρού της αδιαμφισβήτητης και αδιαπραγμάτευτης Ελληνικότητας της Μακεδονίας μας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά την επίσημη δοξολογία στον Ι. Ν. του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

Πλήθος πιστών, αλλά και εκπρόσωποι της πολιτικής σκηνής και της τοπικής αυτοδιοίκησης παρευρέθησαν στην δοξολογία. Αρχικά έφτασε η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, και στη συνέχει ακολούθησαν ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Στον Ιερό Ναό βρέθηκαν και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, οι βουλευτές της ΝΔ Έλενα Ράπτη, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Σταύρος Καλαφάτης, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ