Αρχική » “Κιβωτός της Ορθοδοξίας”: Από σήμερα σε όλα τα περίπτερα με δύο βιβλία και δύο CD!

“Κιβωτός της Ορθοδοξίας”: Από σήμερα σε όλα τα περίπτερα με δύο βιβλία και δύο CD!

από kivotos

Η Κιβωτός της Ορθοδοξίας είναι η εφημερίδα για την Ορθοδοξία, την Εκκλησία και την δύναμη της πίστης. Κυκλοφορεί κάθε 15 ημέρες με ρεπορτάζ, άρθρα, αφιερώματα και συνεντεύξεις για όλα όσα συμβαίνουν στην Εκκλησία και την κοινωνία και αφορούν όλους τους πιστούς. 

Το νέο φύλλο της εφημερίδας κυκλοφορεί από την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου και θα την βρίσκεται στα περίπτερα όλης της χώρας με 3 εκπληκτικές προσφορές!

 

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΟΣΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ Ο ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΗΣ

Του αγιορείτη μοναχού Πατάπιου

«Έχει ο Θεός. Εκεί που απελπίζεσαι σου στέλνει κάτι που δεν το περιμένεις. Αρκεί να Τον πιστεύεις και να Τον αγαπάς. Γιατί κι Εκείνος μας αγαπά και φροντίζει για εμάς, όπως ο κάθε πατέρας για τα παιδιά του. Και όλοι μας είμαστε παιδιά του Θεού». Όσιος Πορφύριος, ο Καυσοκαλυβίτης.

Ο Αγιορείτης μοναχός Πατάπιος, στα προλεγόμενα του βιβλίου του για τον Όσιο Πορφύριο  τον Καυσοκαλυβίτη, αναφέρει: «Στο Άγιον Όρος, στη χώρα αυτή της μετανοίας και το εργαστήριο της αγιότητας, στη σκήτη της Αγίας Τριάδος των Καυσοκαλυβίων της Μεγίστης Λαύρας και στην καλύβη του Αγίου Γεωργίου, έζησε στην αρχή της μοναχικής αλλά και στο τέλος της επίγειας ζωής του μία από τις σημαντικότερες πνευματικές παρουσίες του περασμένου αιώνα, ο γνωστός πλέον σε όλον τον ορθόδοξο κόσμο, άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης (1906-1991). Επρόκειτο για ένα έκτακτο φαινόμενο θείας κλήσεως και ζωής. Μια ιδιάζουσα περίπτωση πνευματικής φυσιογνωμίας, καθ’ όσον αφενός συνετέλεσε στην αναζωπύρωση της παλαιάς ασκητική παραδόσεως των Αγιορειτών Πατέρων, αφετέρου συνάρμοσε τη μοναχική και ησυχαστική ζωή με τη φιλάνθρωπη και φιλάδελφη διακονία των εν τω κόσμω αγωνιζομένων χριστιανών». 

 

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ 

Η ΠΙΣΤΗ 
του Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, Δανιήλ

Η πίστη είναι η δύναμη της ψυχής που εμπνέει και διαπερνά και διαμορφώνει όλη την θρησκευτική ζωή του ανθρώπου. Με την πίστη προσέρχεται ὁ άνθρωπος ενώπιον του Θεού. Πίστη ζητεί να του δώσει λέγοντας «πρόσθες ἡμῖν πίστιν». Στις ενέργειες, πού ὁ Θεός πραγματοποιεί στα πλαίσια του χρόνου, ο άνθρωπος απαντά με την πίστη του. Βαδίζοντας στα ίχνη του Αβραάμ, που θεωρείται «πατέρας πάντων των πιστευόντων», οι δίκαιοι της Παλαιάς Διαθήκης έζησαν και πέθαναν με την πίστη πού θα την τελειοποιούσε ο Ιησούς Χριστός. Μαθητές του Ιησού είναι όσοι πίστεψαν και όσοι θα πιστεύουν.

 

 

 

 

ΔΥΟ CD  

Οκτώηχος Βυζαντινή Θεία Λειτουργία

ΗΧΟΣ ΒΑΡΥΣ

Μια εκπληκτική συλλογή 16 CD που κυκλοφορούν για πρώτη φορά, με τη ζωντανή ηχογράφηση της Οκτωήχου Βυζαντινής Θείας Λειτουργίας. 
Τα 2 πολύτιμα CD που σας προσφέρει κατά αποκλειστικότητα η εφημερίδα Κιβωτός αυτή την Πέμπτη, περιλαμβάνουν τον ήχο βαρύ. Την συλλεκτική αυτή έκδοση προλογίζει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος. Ψάλλει η χορωδία των μοναζουσών της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μάκρης

 

 

 

 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ