Αρχική » Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Παρερμηνεύθηκαν οι θέσεις μου για τους ομοφυλόφιλους

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Παρερμηνεύθηκαν οι θέσεις μου για τους ομοφυλόφιλους

από kivotos

Νέες δηλώσεις σχετικά με τη συνέντευξή του στο Megaone, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, μετά και τη συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου.

Ερωτηθείς αν έχουν παρερμηνευθεί οι δηλώσεις που έκανε για τους ομοφυλόφιλους, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε πως έχουν παρερμηνευθεί.

«Με ρώτησαν για τους ομοφυλόφιλους. Και είπα, για μας είναι εκτροπή, βάσει του Ευαγγελίου του Χριστού. Όταν ο ίδιος ο Θεάνθρωπος λέει ότι “βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι” τί θέλουν να πω εγώ ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας; Να τους σιουμαλίζω και να πω γίνετε όλοι ομοφυλόφιλοι; Ντροπή τους. Έχουν ξετσιπωθεί. Και κάνουν παρελάσεις υπερηφάνειας. Να χαίρονται και την υπερηφάνεια τους. Δεν με ενδιαφέρει για αυτούς τους ανθρώπους. Άνθρωποι που δεν αγωνίζονται για να γίνουν καλύτεροι τι να τους κάνω. Γι`αυτό θέλουμε να κάνουμε τα σχολεία για να βγάζουμε ανθρώπους με ήθος», δήλωσε.

Σε παρατήρηση ότι η Εκκλησία πρέπει να ενδιαφέρεται για όλους και «να αγαπάνε αλλήλους», ο Αρχιεπίσκοπος είπε: “Ενδιαφερόμεθα για όλους. Δεν τους μισούμε. Τους αγαπούμε. Ναι, αλλά κάπου το έχουν παρακάνει. Και ανέφερα προχθές, αλλά δεν το προσέξετε εσείς οι δημοσιογράφοι εκείνο. Ο άνθρωπος ήταν ο ίδιος πάντοτε. Δεν είναι σήμερα που έγιναν ομοφυλόφιλοι. Πάντοτε υπήρχαν ομοφυλόφιλοι και πριν 200 χιλιάδες χρόνια, όχι σήμερα. Αλλά με το ήθος που επικρατούσε δεν τους πήγαινε να το υπερηφανεύονται. Σήμερα το υπερηφανεύονται. Δεν συμφωνώ με αυτό».

Σε παρατήρηση ότι σήμερα υπάρχει ελευθερία έκφρασης και αν δεν θα έπρεπε η Εκκλησία να λέγει το σέβομαι έστω και αν διαφωνώ”, ο Αρχιεπίσκοπος είπε «σέβομαι τον άνθρωπο αλλά σας επαναλαμβάνω: πυξίδα και γνώμονας των ενεργειών μας, της Εκκλησίας και του Χριστού είναι το Ευαγγέλιο του Χριστού. Σας λέω τι λέει το Ευαγγέλιο. Αν φύγω από το χώρο του Ευαγγελίου και τους στόχους του Ευαγγελίου, δεν είμαι χριστιανός. Εγώ θέλω να είμαι χριστιανός. Και αν δεν σας αρέσει αυτό, γεια σας και χαρά σας».

Όσο αφορά τα σχολεία για τα οποία θέλει να δημιουργήσει η Εκκλησία, είπε, «Εκείνο που είναι της ώρας να σας πω είναι ότι τα σχολεία που ανήγγειλα προχθές ότι θα κάνουμε δεν είναι για να μην υπάρχουν ομοφυλόφιλοι σε αυτά τα σχολεία. Θέλουμε να πάρουμε τα παιδάκια των 2,5 και 3 ετών, να ξεκινήσουμε από τα νηπιαγωγεία, γιατί θέλουμε μέσα στη ψυχή τους να βάλουμε τον Χριστό. Θέλουμε να βγάζουμε σωστούς ανθρώπους στην κοινωνία, είμεθα λίγοι και θέλουμε όλοι να είναι όλοι προσωπικότητες. Θέλουμε και γνώσεις να δίνουμε στα παιδιά αλλά θέλουμε και ήθος. Αν δεν υπάρχει ήθος, δυστυχώς στο δημόσιο σχολείο είναι δεμένα τα χέρια των δασκάλων και καθηγητών και πάνε με τον αυτόματο πιλότο. Εμείς θα τροχιοδρομήσουμε γιατί θέλουμε να βγάλουμε σωστούς νέους, σωστές προσωπικότητες που έχει ανάγκη ο τόπος».

Ερωτηθείς για την επικείμενη μετάβαση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελβετία ο προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας, δήλωσε: «O Πρόεδρος της Δημοκρατίας να πατήσει πόδι στο Κυπριακό και η Εκκλησία θα είναι μαζί του» και ευχήθηκε στον Πρόεδρο να πετύχει «για το καλό του λαού και της πατρίδας».

Ερωτηθείς για το τί εισηγήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα της διαπραγμάτευσης και αν ήγηρε το θέμα να τελεί υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση μόνο το 25% του εδάφους, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως ο Πρόεδρος γνωρίζει τις απόψεις του, αλλά η τελική απόφαση ανήκει και στην άλλη πλευρά.

 
 


Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ