Με βαθειά συγκίνηση και πνευματική αγαλλίαση ο ιερός Κλήρος και ο ευσεβής Πατραϊκός Λαός, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, υποδέχθηκαν την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, την οποία μετέφερε εκ της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου τού Αγίου Όρους, ο Αρχιμ. Γέροντας Εφραίμ με πατέρες της Ιεράς Μονής.

 Στις 4 το απόγευμα την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου έγινε η υποδοχή της Αγίας Ζώνης στον Αερολιμένα τού Αράξου, από τόν κ. Χρυσόστομο, τούς άρχοντες τού τόπου και τούς Κληρικούς της περιοχής.

 Η επίσημη υποδοχή της Αγίας Ζώνης πραγματοποιήθηκε πλησίον τού Ιερού Ναού τού Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, από τόν Μητροπολίτη Πατρών πλαισιούμενο από τούς Μητροπολίτας: Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, Άρτης κ. Καλλίνικο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο και άπαντα τόν Ιερό Κλήρο τού Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

 Στην υποδοχή παρέστησαν οι Πολιτικές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές της πόλεως, εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων και πλήθος Λαού.

 Μετά την υποδοχή τελέσθη Δοξολογία, χοροστατούντος τού κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος στην ομιλία του εστάθη προσευχητικά και παρακλητικά προς την Υπεραγία Θεοτόκο, για τις πολλές ευεργεσίες Της πρός την Ορθόδοξη χώρα μας και την αποστολική πόλη των Πατρών και ευχαρίστησε τόν Γέροντα Εφραίμ και την συνοδεία του γιά την μεταφορά στην Πάτρα την Τιμίας Ζώνης της Παναγίας, την Ιερά Κοινότητα τού Αγίου Όρους και βεβαίως την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος γιά την έγκριση τού αιτήματος.

 Στην ομιλία – προσφώνηση τού Σεβασμιωτάτου αντιφώνησε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμ. π. Εφραίμ.

 Η Αγία Ζώνη θα παραμείνει στην Πάτρα έως την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου το πρωί.

 Καθ’ όλες τίς ημέρες στόν Ιερό Ναό τού Αγίου Ανδρέου Πατρών θα τελούνται ιερές Ακολουθίες, Θείες Λειτουργίες, Αγρυπνίες και Ιερές Παρακλήσεις.