Αρχική » Ο Πάπας στην Κούβα “απελευθερώνει” φυλακισμένους!

Ο Πάπας στην Κούβα “απελευθερώνει” φυλακισμένους!

από kivotos

Στις 19 του μήνα αναμένεται ο Πάπας της Ρώμης Φραγκίσκος να ξεκινήσει την περιοδεία του στην Βόρεια Αμερική. Συγκεκριμένα στις 19 θα φθάσει στην Κούβα και στις 22 στις ΗΠΑ. Το ταξίδι του στην Κούβα θα είναι η τρίτη επίσκεψη Καθολικού Ποντίφηκα στην κομμουνιστική χώρα, και όπως και οι προηγούμενες συνοδεύεται από… απελευθέρωση κρατουμένων!

Συγκεκριμένα, οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν την απελευθέρωση 3.522 φυλακισμένων με την ευκαιρία της επίσκεψης του Πάπα. Το ίδιο είχε συμβεί και το 1998, όταν ο Φιντέλ Κάστρο είχε απελευθερώσει 299 άτομα, λόγω επίσκεψης του Πάπα Ιωάννη Παύλου, ενώ η ιστορία επαναλήφθηκε το 2012, με 2.900 αποφυλακίσεις στην επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου.

Η τακτική αυτή των Κουβανικών αρχών, να επιδεικνύουν δηλαδή μεγαλοψυχία, τιμώντας την παπική επίσκεψη είναι πλέον καθεστώς στην νησιωτική χώρα, και πλέον έχει αποκτήσει το δικό της τυπικό. Φέτος ο Καρδινάλιος και Αρχιεπίσκοπος Κούβας Jaime Ortega ζήτησε από την κυβέρνηση να απονείμει χάρη σε φυλακισμένους ως δείγμα ανθρωπισμού, και ο Ραούλ Κάστρο ανταποκρίθηκε, με γράμμα του στην εφημερίδα Granma, επίσημο όργανο του κουβανικού κομμουνιστικού κόμματος.

Όπως ανακοίνωσαν οι κουβανικές αρχές, η απελευθέρωση αφορά διάφορες κατηγορίες κρατουμένων, ανάμεσα τους γυναίκες, νέοι κάτω των 20, ασθενείς αλλά και πολλοί που η ποινή τους θα εξέτιε σε λίγους μήνες. Δεν θα απελευθερωθούν όμως φυλακισμένοι για σοβαρά εγκλήματα, μια κατηγορία που στην Κούβα περιλαμβάνει και τους πολιτικούς κρατούμενους….

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ