Επίσκεψη αστραπή πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι στην Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’ όπου είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο. Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων αναφέρθηκε στις εργασίες που πραγματοποιούνται στον Πανάγιο Τάφο »Πράγματι είναι ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός, διότι ανέλαβε την αναστήλωση του μεγάλου αυτού έργου το Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών υπό την καθοδήγηση και πρωτοβουλία της Καθηγήτριας κ. Τόνιας Μοροπούλου, και ο τρόπος με τον οποίο γίνονται σήμερα οι εργασίες είναι πρωτότυπος» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Πατριάρχης επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του τριημέρου δράσεων και παραλλήλων εκδηλώσεων που φέρουν τον τίτλο «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη», οι οποίες και εντάσσονται στους γενικότερους εορτασμούς προς τιμήν του Πολιούχου και Προστάτου της Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου. Ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί την πόλη των Σερρών και τη Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης καθώς εδώ και 13 χρόνια η εν λόγω Μητρόπολη πραγματοποιεί προσκυνηματική επίσκεψη στους Αγίους Τόπους.

Ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος δώρισε στον Μακριώτατο ένα ακριβές αντίγραφο της Παναγίας της Πονολύτριας. Στην επίσκεψη παρευρέθησαν η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης, ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης , ο Συνταγματάρχης Ιωάννης Γκουτζουρέλας, ο Δ/της της Πυροσβεστικής Σωτήρης Δημητράκης και εκπρόσωποι της Αστυνομικής Δ/νσης Σερρών.