Αρχική » Πάνω από 150.000 πιστοί προσκύνησαν την Αγία Ζώνη στην Πάτρα

Πάνω από 150.000 πιστοί προσκύνησαν την Αγία Ζώνη στην Πάτρα

από kivotos

Μιά πρωτοφανής θάλασσα ευσεβείας πλημμύρησε τον Ιερό Ναό τού Αγίου Αποστολου Ανδρέου και όλη την Πάτρα κατά την διάρκεια της παραμονής της Τιμίας Ζώνης στον Ναό τού Πρωτοκλήτου.

Το προσκύνημα καθόλη την διάρκεια της ημέρας και της νύκτας ήτο μαρτυρία πίστεως στον Θεό και αφοσίωσης στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας, αλλά και ομολογία ότι η Ελλάδα ζεί και κινείται στους ρυθμούς της Ορθοδόξου πίστεως.

Αυτό το προσκύνημα πού ξεπέρασε τις 150.000 ανθρώπους, ήταν και είναι μια απάντηση σε όσους θέλουν μια Ελλάδα αποκομμένη από τις πνευματικές της ρίζες και από την πνευματική της ταυτότητα και παρακαταθήκη.

Όσο και άν αγωνίζονται οι επίδοξοι κρημνιστές της πατρώας ευσεβείας ματαιοπονούν αφού, η πίστη στον Θεό, η τιμή προς την Παναγία και τούς Αγίους είναι βαθειά ριζωμένη στην καρδιά των Ελλήνων, είναι τό πνευματικό DNA πού κληρονομείται από γενιά σέ γενιά.

Μπροστά στην Αγία Ζώνη της Παναγίας είδαμε ανθρώπους κάθε ηλικίας, είδαμε δάκρυα νά τρέχουν από τά μάτια, γόνατα νά λυγίζουν και χέρια νά αγκαλιάζουν τόν χαριτόβρυτο θησαυρό.

Είδαμε τούς νέους, να προσκυνούν όλη τη νύχτα, καταθέτοντας με την παρουσία και τον δικό τους τρόπο, μαρτυρία πίστεως στο Θεό, εμπιστοσύνης στην Εκκλησία και ελπίδος για τη ζωή.

Όλα τα παραπάνω τα εξέφρασε μεταξύ των άλλων, στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του επί τή αναχωρήσει της Αγίας Ζώνης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ο οποίος δόξασε τον Θεό για την μεγάλη ευλογία και δωρεά να έλθει η Αγία Ζώνη στην Πάτρα και ευχαρίστησε τόν Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, αφ ενός μεν για την ευλογία πού έδωσε να έλθη η Αγία Ζώνη, αφ ετέρου δέ ότι την μετέφερε ο ίδιος στην Αποστολική πόλη των Πατρών.

Αισθήματα βαθειάς συγκίνησης και πνευματικής ευφροσύνης εξέφρασε και ο Γέροντας Εφραίμ στην ομιλία τού κατά την αποχώρηση της Αγίας Ζώνης από την Πάτρα, ο οποίος ιδιαίτερα επεσήμανε την παλλαϊκή συμμετοχή τών Πατρέων στο προσκύνημα, αλλά και την πολλή μεγάλη συμμετοχή προσκυνητών από άλλα μέρη της Ελλάδος, ιδιαιτέρως δέ τών νέων ανθρώπων.

Συγκεκριμένα, αφού ευχαρίστησε τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, τόν Ιερό Κλήρο και τον Λαό επεσήμανε ότι μέ το προσκύνημα αυτό φανερώθηκε η κεκρυμμένη ευσέβεια.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ