Αρχική » Ο Ρώσος πρωθυπουργός στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ο Ρώσος πρωθυπουργός στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

από kivotos

Την νύκτα της Τετάρτης, στις 9 Νοεμβρίου 2016, επισκέφθηκε τον Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Dmitry Medvedev.

Τον κ. Medvedev υποδέχθηκε στη Αυλή τού Ναού ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μαζί με Αγιοταφίτες Πατέρες, ανάμεσα τους τον Πατριαρχικό Επίτροπο, Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιο, τον Αρχιγραμματέτα Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχο, κ.α.

 Ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας προσκύνησε στην Αγία Αποκαθήλωση, στον Πανάγιο Τάφο και στον Φρικτό Γολγοθά, ξεναγούμενος από τον Μακαριώτατο, ενώ ιδιαιτέρη έμφαση έδωσε στις επιτελούμενες εργασίες αποκαταστάσεως του Ιερού Κουβουκλίου τού Παναγίου Τάφου.

Στο γραφείο τού Ναού της Αναστάσεως τού Γέροντος Σκευοφύλακος ο Μακαριώτατος τίμησε τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας με τη διακρίση τού Ανωτέρου Ταξιάρχου τού Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου σε αναγνώριση της Ορθοδόξης πίστης του και της βοηθείας και συμπαράστασης του προς τα Πανάγια Προσκυνήματα και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Συγκινημένος ο κ. Medvedev ευχαρίστησε και  προσέφερε στον Μακαριώτατο μια λειψανοθήκη από σμάλτο, ενώ ο κ. Θεόφιλος του έδωσε μια εικόνα τού Παναγίου Τάφου.  

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ