Αρχική » Γιορτή του Αγίου Γρηγορίου στο Μελισσοχώρι

Γιορτή του Αγίου Γρηγορίου στο Μελισσοχώρι

από kivotos

Την Ιερά Μνήμη του ΑγίουΓρηγορίου του Παλαμά, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, του Θαυματουργού, εόρτασε η Ιερά Μητρόπολης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κατά το διήμερο 13-14 Νοεμβρίου.

Αρχικά έγινε στον νεόδμητο Ι. Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά-Μελισσοχωρίου, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.Ιωάννου, κατά την διάρκεια του οποίου μίλησε αναφερόμενος εκτενώς στους αγώνες του Αγίου για την ορθοδοξία και την χριστιανική μας παράδοση.

Την κυριώνυμο ημέρας της εορτής, οπού παράλληλα τιμάται και εορτάζεται η μνήμη του Αποστόλου Φιλίππου και του Αγίου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου, τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον φερώνυμο Ι. Ναό της ενορίας των Λαγυνών, μίας περιοχής όπου τιμάται ιδιαίτερα ο Μεγάλος Θεολόγος και Πατέρας της Ορθοδοξίας, καθώς υπήρχε εκεί μεγάλη Αδελφότητα επ’ ονόματι του Αγίου η οποία είχε φιλοτεχνήσει και την ιστορική εικόνα που φυλάσσεται εντός του Ναού σε περίοπτη θέση.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους σήμερα τιμωμένους Αγίους καθώς επίσης επεσήμανε την αξία και την σημασία της Μετάνοιας μέσα στην ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ