Αρχική » Εξελέγη Μητροπολίτης Καρθαγένης ο Ναυκρατίδος Μελέτιος

Εξελέγη Μητροπολίτης Καρθαγένης ο Ναυκρατίδος Μελέτιος

από kivotos

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου νέος Μητροπολίτης Καρθαγένης εξελέγει ο έως τώρα Θεοφιλ. Επίσκοπος Ναυκράτιδος κ.Μελέτιος (Κούμανης) από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ύστερα από πρόταση της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β΄.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.Μελέτιος υπηρέτησε 8 έτη κοντά στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας ως Σκευοφύλακας του Θρόνου, Ηγούμενος της Πατριαρικής Μονής του Αγίου Σάββα, υπεύθυνος της ιστοσελίδος του Πατριαρχείου καθώς και της Πατριαρχικής Γραμματείας.

Η ιστορική Μητρόπολη Καρθαγένης που καλείται να διακονήσει τώρα, απετέλεσε τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες ισχυρό πνευματικό κέντρο, όπου συνήλθε το 419 η περίφημη εν Καρθαγένη Τοπική Σύνοδος, ενώ σήμερα περιλαμβάνει το κράτος της Τυνησίας, όπου και η έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως, το Βασίλειο του Μαρόκου, και τις Ισλαμικές Δημοκρατίες της Αλγερίας και της Μαυριτανίας.

Το ορθόδοξο χριστιανικό ποίμνιο της Μητροπόλεως Καρθαγένης αποτελείται από τις δύο ακμάζουσες ελληνικές κοινότητες της Τύνιδος και της Καζαμπλάνκας, καθώς και τις ρωσικές ενορίες στη Τυνησία και στο Ραμπάτ του Μαρόκου όπου εκκλησιάζονται ρουμάνοι, σέρβοι κ.λπ.ορθόδοξοι χριστιανοί.

Επίσης, Επίσκοπος Βαβυλώνος εξελέγει παμψηφεί ο Αρχιμ. Θεόδωρος Δριδάκης. Επίσκοπος Αρούσας εξελέγει παμψηφεί ο Αρχιμ. Αγαθόνικος Νικολαΐδης, ενώ Μητροπολίτης Μποτσουάνας εξελέγει με 17 ψήφους ο Μητροπολίτης Νειλουπόλεως κ. Γεννάδιος και ο Επίσκοπος Αρσινόης Βασίλειος εφησυχάζων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ