Αρχική » Η Κάρα του Αγίου Νικολάου του Πλανά στον Πειραία

Η Κάρα του Αγίου Νικολάου του Πλανά στον Πειραία

από kivotos

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη υποδέχτηκε η Ενορία του Αγίου Νικολάου Πειραιώς την Τιμία κάρα του Αγίου Νικολάου του Πλανά την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου.  Ο ο Α’ γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Βουλιαγμένης Αρχιμ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος διακόμισε τη Αγία Κάρα την οποία παρέλαβα στη διασταύρωση των οδών Σαχτούρη και Ηρώων Πολύτεχνείου ο Αρχιμ. Νήφων Καπογιάννης, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς με συνοδεία του Ιερού Κλήρου του αγήματος του Λιμενικού Σώματος, Σχολείων της ενορίας και πλήθος κόσμου και με πομπή έφθασαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πειραιώς.

Εκεί τελέσθηκε πανηγυρική δοξολογία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ ο οποίος δήλωσε: «Μας αξιώνει η Χάρις του Θεού σήμερα να ζούμε ένα μεγάλο θαύμα καθώς υποδεχόμαστε ένα γνήσιο τέκνο Του. Μετά την παρουσία του στην πολύβουη μητρόπολη Αθηνών έρχεται σήμερα εδώ για να ελεήσει το ποίμνιο του μέντορά Του Αγίου Νικολάου και να μας διδάξει πόσο ευρύχωρη και περιεκτική είναι η Βασιλεία του Θεού η οποία μας καλεί όλους στην υπέρβαση της καθημερινότητάς μας. Να μπούμε δηλαδή στον δρόμο της Αγάπης και να αγαπάμε τους συνανθρώπους μας».

Στην δοξολογία παρέστησαν ο βουλευτής Α΄ Πειραιά Κώστας Κατσαφάδος, ο πρ. Βουλευτής Β’ Πειραιά Αναστάσιος Νεράτζης, η Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά κ. Λίτσα Σαρρή-Γώγου, ο Διοικητής Τροχαίας Πειραιά κ. Σπύρος Λάσκος τον οποίο ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για την βοήθεια του στην τελετή υποδοχής, και ο υποδιοικητής της Τροχαίας Πειραιά κ. Φώτης Νικολάκης.

Η Τιμία κάρα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου μέχρι της 28 Νοεμβρίου. Καθημερινά θα τελείται στον Ναό Θεία Λειτουργία, Ιερά Παράκληση στις 12:00 το μεσημέρι και στις 5 του απόγευμα Εσπερινός και Ιερά Παράκληση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ