Αισιόδοξος πως η χώρα θα βγει τελικά από την κρίση εμφανίστηκε o αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την υποδοχή του στη Μονή Ξενοφώντος, στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Αγιον Ορος.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη συγκίνησή του που βρέθηκε στο ΆγιονΌΟρος ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, 30 χρόνια μετά την πρώτη επίσκεψη με τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το 1986.

Απευθύνοντας χαιρετισμό ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «και το Αγιο Όρος στην υπερ-χιλιετή διαδρομή του, έχει ζήσει μεγάλες στιγμές, έχει ζήσει δύσκολες στιγμές, και γνωρίζει καλά ότι ο χρόνος θεραπεύει τελικά τα δεινά και πρέπει να είμαστε σε κάθε περίπτωση αισιόδοξοι, με πίστη στις δικές μας εσωτερικές δυνατότητες».

Πρόσθεσε ότι «αυτό το μήνυμα κρατώ από τα λόγια γεμάτα καλοσύνη, με τα οποία μας υποδεχθήκατε. Και θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω για αυτή την υποδοχή. Να γνωρίζετε ότι στο πρόσωπο το δικό μου αλλά και στο πρόσωπο των συνεργατών μου, θα έχετε πάντα έναν αρωγό, έναν πολύ καλό φίλο, όχι μόνο της δικής σας πολύ όμορφης Μονής αλλά και του Αγίου Όρους συνολικά».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ηρεμία που μπορεί να αντλήσει κανείς στο Αγιο Ορος και όπως είπε «για εμάς  που ασχολούμαστε καθημερινά με τα κοινά, το Όρος αποτελεί ένα καταφύγιο πνευματικότητας και ηρεμίας σε ένα κόσμο ο οποίος αλλάζει πολύ γρήγορα. Μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε τα πράγματα μέσα από μια διαφορετική οπτική γωνία, να αντιληφθούμε την έννοια του χρόνου, μέσα από τη διάσταση που της δίνει η πίστη».

«Έχω μεγάλη συγκίνηση που επισκέπτομαι το Μοναστήρι σας, για δεύτερη φορά μετά από 16 χρόνια. Είχα τη χαρά να έρθω πάλι μαζί με τον πατέρα μου, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, το 2000, σεμνοί και απλοί προσκυνητές, στην τελευταία ευκαιρία που είχε να επισκεφθεί το Άγιο Όρος. Χαίρομαι πραγματικά που αναγνωρίσατε τη σημαντική του συνεισφορά και τη στήριξη την οποία παρείχε μέσα από την πολιτική του ιδιότητα στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων του Αγίου Όρους» ανέφερε  ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ διανυκτέρευσε το βράδυ στη Μονή και το πρωί παρακολούθησε υπό το φως των κεριών τη θεία λειτουργία. Μάλιστα, ο ηγούμενος Αρχιμανδρίτης Αλέξιος του έδειξε φωτογράφιες από τον πατέρα του Κωσταντίνο Μητσοτάκη το 1983 όταν είχε και αυτός επισκεφθεί τη Μονή.

«Είχα την ευκαιρία να έρθω για πρώτη φορά στο Άγιο Όρος, όταν έκλεισα τα 18 μου χρόνια, συνοδεύοντας τότε τον πατέρα μου Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που ήταν τότε αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση, διότι 30 χρόνια μετά από αυτήν την πρώτη επίσκεψη που έλαβε χώρα το 1986, έχω την τιμή και τη χαρά να προσέρχομαι κι εγώ τώρα, ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.