Αρχική » Ο πρόεδρος του Ουκρανικού Κοινοβουλίου θέτει θέμα Αυτοκεφάλου στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ο πρόεδρος του Ουκρανικού Κοινοβουλίου θέτει θέμα Αυτοκεφάλου στον Οικουμενικό Πατριάρχη

από kivotos

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι είχε στις 19 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος του Ουκρανικού Κοινοβουλίου κ. Αντρέι Παρούμπι.

Κατά την διάρκεια της δίωρης συνάντησης οι δύο πλευρές μεταξύ άλλων συζήτησαν – όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Ουκρανικής Βουλής- και την προοπτική δημιουργίας μιας ενιαίας εθνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία και την έκδοση Τόμου Αυτοκεφαλίας.

Ο κ. Αντρέι Παρούμπι μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε ότι: ”Οι σχέσεις μεταξύ Κιέβου και Οικουμενικού Πατριαρχείου πρέπει να είναι πιο κοντά στην επίτευξη σχηματισμού μιας ενιαίας εθνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία”. Ο ίδιος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την πνευματική καθοδήγηση του στην Ουκρανική Διασπορά, ενώ τον συνεχάρη για τη συμπλήρωσης 25 ετών πατριαρχικής διακονίας. Επίσης ο κ. Παρούμπι κάλεσε τον κ. Βαρθολομαίο να επισκεφθεί την Ουκρανία.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος δήλωσε ότι: ”Αγαπάμε τον ουκρανικό λαό. Έχω επισκεφθεί πολλές φορές την Ουκρανία και εύχομαι ότι θα την επισκεφθώ ξανά σύντομα”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ