Αρχική » Η Εκκλησία της Καστορίας θυμάται τη Μικρασιατική Καταστροφή

Η Εκκλησία της Καστορίας θυμάται τη Μικρασιατική Καταστροφή

από kivotos

Η Μητρόπολη Καστοριάς έχει καθιερώσει κάθε χρόνο, στα τέλη του Σεπτεμβρίου να τιμά τη μνήμη των σφαγιασθέντων αδελφών μας κατά τη Μικρασιατική καταστροφή, στον ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς. Παράλληλα, καθιέρωσε να περιβάλλει την εκδήλωση αυτή με τη σκέπη της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας, η οποία καταγόταν από τον Πόντο.

Φέτος και συγκεκριμένα, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 6.00 μ.μ. στα προπύλαια του ιερού ναού Αγίου Νικάνορος θα γίνει η υποδοχή της Τιμίας Κάρας της Αγίας Σοφίας από την Ιερά Μονή Παναγίας Κλεισούρας, όπου ασκήτευσε, ενώ στη συνέχεια θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καστοριάς κ. Σεραφείμ.

Την επομένη, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Ποιμενάρχη κ. Σεραφείμ, όπως και η χειροτονία σε πρεσβύτερο του διακόνου π. Βασιλείου Νικολόπουλου και επιμνημόσυνη δέηση για τους σφαγιασθέντες κατά τη γενοκτονία των Ποντίων αλλά και στη Μικρασιατική καταστροφή.

Στο τέλος, θα γίνει η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και της Τιμίας Κάρας της Αγίας Σοφίας με τη συμμετοχή των ποντιακών σωματείων της περιοχής.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ