Αρχική » Κερκύρα Νεκτάριος: Η παγκοσμιοποίηση επελαύνει καταστρέφοντας θρησκείες και πολιτισμούς

Κερκύρα Νεκτάριος: Η παγκοσμιοποίηση επελαύνει καταστρέφοντας θρησκείες και πολιτισμούς

από kivotos

Τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 3 Δεκεμβρίου 2016, στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου πόλεως, Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, για την Αγία Βαρβάρα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Στο κήρυγμά του ο κ. Νεκτάριος  ανέφερε ότι οι πρώτοι Χριστιανοί τελούσαν τη Θεία Ευχαριστία πάνω στους τάφους των Μαρτύρων. Με το αίμα αυτό των Μαρτύρων της Πίστεώς μας ποτίστηκε το δέντρο της Εκκλησίας του Χριστού. Είναι οι διάττοντες αστέρες του νοητού στερεώματος. Στους Μάρτυρες αυτούς ανήκει και η Αγία Βαρβάρα, που έζησε μεταξύ 3ου και 4ου αιώνος, η οποία ομολόγησε τον εν Τριάδι προσκυνούμενο Θεό, θυσιάζοντας τη ζωή της, για το Νυμφίο Χριστό. Την αποκεφάλησε ο ίδιος της ο πατέρας, φθονώντας την για την πίστη της στον αληθινό Θεό.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η τότε εποχή προσιδιάζει  στη σημερινή, όπου η παγκοσμιοποίηση επελαύνει καταστρέφοντας θρησκείες και πολιτισμούς των λαών της γης. Επιχειρείται απηνής διωγμός κατά της διδασκαλίας του Σωτήρος Χριστού και κατά της Εκκλησίας Του. Προβάλλεται ως τρόπος ζώης η ευμάρεια και η πίστη του ανθρώπου στις δικές του δυνάμεις, εξοβελίζοντας τον Παντοκράτορα Θεό, από τη ζωή του.

Καταλήγοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας υπογράμμισε ότι το αίμα του μαρτυρίου της Αγίας Βαρβάρας, μάς καλεί να οπλιστούμε με πίστη και ανδρεία και να ομολογήσουμε τον Κύριό μας, τον Ιησού Χριστό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ