Αρχική » Υπερ του διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους ο νέος υπουργός Παιδείας

Υπερ του διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους ο νέος υπουργός Παιδείας

από kivotos

Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανέλαβε ο κ. Νίκος Φίλης και αμέσως η Κίνηση Ελλήνων Πολιτών για την Εκκοσμίκευση του Κράτους (ΚΕΠΕΚ), μια συλλογικότητα η οποία προωθεί τον διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους, σχολιάσε θετικά την συγκεκριμένη επιλογή στην ιστοσελίδα της στο Facebook. 

Έναν θιασώτη του χωρισμού Εκκλησίας – Κράτους, τον δημοσιογράφο κ. Νίκο Φίλη, όρισε στη θέση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ο Πρωθυπουργός” ήταν το κύριο σχόλιο, ενώ άλλος χρήστης έγραψε σχετικά με την προσθήκη του όρου “Ερευνας” στην μετονομασία του υπουργείου Παιδείας, ότι “Αντί να απαλειφθεί το “Θρησκευμάτων” (λέγε με έλεγχος στην ύλη των βιβλίων), πρόσθεσαν το “Έρευνας”. Λες και η Παιδεία σε ένα προοδευτικό κράτος δεν οφείλει να ταυτίζεται με το ερευνητικό πνεύμα”.

Στο ίδιο πνεύμα πολλές είναι οι αναφορές στο διαδίκτυο σε παλαιότερες δηλώσεις του κ. Φίλη σχετικά με τον διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους, οι οποίες είχαν γίνει τον Απρίλιο φέτος, ως απάντηση σε σχετικές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών  Ιερώνυμου.

Στις δηλώσεις του ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φίλης είχε πως πως “…παρακολουθούμε με σεβασμό τον Μακαριώτατο. Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, πάνω από το εβδομήντα τοις εκατό των πολιτών, όπως καταγράφεται σε τελευταίες δημοσκοπήσεις, ζητεί να υπάρξει χωρισμός της εκκλησίας από το κράτος. Αυτό βεβαίως προϋποθέτει διάλογο και όχι μονομερείς ενέργειες», για να συμπληρώσει πως “Ο χωρισμός εκκλησίας-κράτους, θα αποδειχθεί χρήσιμος και για τα δυο μέρη, καθώς επίσης και επωφελής για το λαό. Είναι αυτονόητο ότι ο δημοκρατικός διάλογος δεν μπορεί να γίνει με όρους «μετανοίας»”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ