Στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με άλλα 38 άτομα θα καθίσει για μια ακόμη φορά ο «δράκος της Ξάνθης», που είχε προκαλέσει σοκ τα Χριστούγεννα του 2012 με την πρωτοφανούς αγριότητας δολοφονία της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου την οποία βίασε, βασάνισε και έκαψε ζωντανή στην πυλωτή της πολυκατοικίας της στην Ξάνθη.

Αυτή τη φορά, ο 31χρονος Χρήστος Παπάζογλου κατηγορείται ότι συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, αφού εξαπάτησε 38 κληρικούς, μοναχούς και συγγενικά τους πρόσωπα. Τόσο ο ίδιος μέσα από το κελί του στις φυλακές Γρεβενών, όσο και ο 39χρονος «εγκέφαλος» της κομπίνας από τις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα, επικοινωνούσαν με τα θύματα ως εφοριακοί, τραπεζικοί υπάλληλοι ή εκπρόσωποι μητροπόλεων, τους έλεγαν ότι επίκειται “κούρεμα” τραπεζικών καταθέσεων και τους έπειθαν να «ασφαλίσουν» τις οικονομίες τους μεταφέροντάς τις σε άλλο λογαριασμό.

Τα θύματα πείθονταν και κατέθεταν ό,τι είχαν και δεν είχαν μέσω τηλεφωνικών επιταγών τις οποίες εισέπρατταν συνεργοί τους. Τα 39 μέλη της οργάνωσης «χτύπησαν» σε Διδυμότειχο, Ξάνθη, Λήμνο, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Κιλκίς, Ημαθία, Πιερία, Λάρισα, Σκόπελο, Πρέβεζα, Βόνιτσα, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Αττική, Καλάβρυτα, Ναύπλιο,  Κορινθία,  Τρίπολη, Ηλεία, Μεσσηνία, Λακωνία, Κύθνο και Σύμη και υφάρπαξαν 179.819 ευρώ από τα 38 θύματα, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν και άλλα 64.356 ευρώ!

Σε βάρος των δραστών έχει ασκηθεί δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια. Στο πλαίσιο της ανάκρισης μεταφέρθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου για να απολογηθεί και ο 31χρονος «δράκος της Ξάνθης» που έχει ήδη καταδικαστεί σε ισόβια για την φρικιαστική δολοφονία της Ζωής Δαλακλίδου.