Αρχική » Χριστουγεννιάτικα δέματα αγάπης από την «Αποστολή» σε άλλες έξη περιοχές της χώρας

Χριστουγεννιάτικα δέματα αγάπης από την «Αποστολή» σε άλλες έξη περιοχές της χώρας

από kivotos

Δέματα αγάπης με τρόφιμα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι διένειμε σε 760 οικογένειες έξι Ιερών Μητροπόλεων ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Νέα παιδιά με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή Κωνσταντίνο Δήμτσα επισκέφθηκαν  οικογένειες που ζούνε στα όρια της φτώχειας  στα Ιωάννινα, στην  Πρεβέζα, τη Σύρο, το Κιλκίς, την Τρίπολη και την Καρδίτσα και τους προσέφεραν είδη πρώτης ανάγκης για τις ημέρες των εορτών.

Παράλληλα, με επίσκεψη στη πόλη της Πρέβεζας το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, ολοκληρώθηκε η μεγάλη πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για την άνοια για το 2016, του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την 100% ελληνική εταιρία ΜΕΓΑ και τα Sani Sensitive και την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης.

Ο κ. Δήμτσας, στις επισκέψεις του, είχε τη δυνατότητα να συζητήσει με τον Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο, όσο και με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο νέους τρόπους ανακούφισης των ελληνικών οικογενειών που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας στις πρωτοφανείς αυτές συνθήκες της οικονομικής κρίσης.

Χιλιάδες οικογενειακά δέματα τροφίμων έχει μοιράσει μέχρι στιγμής η «Αποστολή» στη χριστουγεννιάτικη εκστρατεία προσφέροντας ικανοποίηση σε ελληνικά νοικοκυριά που έχουν ανάγκη και η τελευταία τους ελπίδα, βρίσκει καταφύγιο στην Εκκλησία.

 Τόσο ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος όσο και ο Μητροπολίτης Πρεβέζης Χρυσόστομος εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για το ενδιαφέρον και την στήριξη του, μέσω της «Αποστολής», στο κοινωνικό έργο των Ιερών Μητροπόλεων και πρόσθεσαν:  «Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που ζούμε, όλοι αναζητούν στηρίγματα. Η Εκκλησία είναι για την πατρίδα μας  το βασικό στήριγμα. Αυτό , όμως, που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα  και πρέπει να αγωνιστούμε γι’ αυτό, είναι να είμαστε όλοι μαζί , ενωμένοι, σαν να είμαστε μία γροθιά και να προσπαθήσουμε ο καθένας με τις δυνάμεις που διαθέτει, ενωμένοι να περάσουμε στην απέναντι όχθη».

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου να βοηθήσει τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και πρόσθεσε:

 «Η ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα μας, επιβάλλει την άμεση και καθολική συστράτευση όλων μας, ώστε να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά, ως ένα σώμα και μια ψυχή, στις προκλήσεις και στις συνέπειες τους. Ταυτόχρονα, αποτελεί ευκαιρία να αναδειχθούν οι αρετές και οι αξίες της ατομικής, συλλογικής και εταιρικής ευθύνης και αλληλεγγύης, ούτως ώστε να διασφαλισθεί η κοινωνική συνοχή, η ειρήνη, η ασφάλεια, αλλά και η προοπτική για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον».

Στην Πρέβεζα πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα σχετικά με τη νόσο Alzheimer αλλά και αναφορικά με το πολυδιάστατο έργο του «Καρέλλειου» προς τα άτομα με άνοια, τους φροντιστές τους, αλλά και τη κοινωνία. Εξειδικευμένο προσωπικό πραγματοποίησε στη πόλη της Πρέβεζας, δωρεάν τεστ μνήμης σε δεκάδες άτομα άνω των 60 ετών. 

Η ημερίδα διεξήχθη στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως & Πρεβέζης και την οποία παρακολούθησαν δεκάδες άτομα, ενώ φροντιστές μοιράστηκαν τα βιώματά τους.  Η Διευθύντρια του «Καρελλείου» κ.Ευθυμιοπούλου Κατερίνα στην ομιλία της ανέφερε ότι “στόχος της πανελλαδικής εκστρατείας είναι η πρόληψη μέσω των δωρεάν τεστ μνήμης για τα άτομα άνω των 60 ετών και η έγκαιρη διάγνωση της νόσου Alzheimer  η οποία είναι αποφασιστικής σημασίας για τον ασθενή και τους οικείους του. Μέσω αυτής μπορούν ξεκινήσουν έγκαιρα φαρμακευτικές και μη φαρμακευτικές θεραπείες, να προγραμματίσουν το μέλλον με τη ρύθμιση νομικών, ιατρικών και οικονομικών θεμάτων και να εκπαιδευτούν ώστε να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την καθημερινότητά τους”.

Η εκστρατεία θα συνεχιστεί και το 2017 σε άλλες πόλεις και νησιά της Ελλάδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ