Με απλότητα στο πνεύμα του κατηχητικού έκλεισε για τις εορτές το Κατηχητικό Τμήμα Ληξουρίου με την παρουσία του Σεβασμιώτατου Κεφαληνίας κ. Δημητρίου.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου των Ξένων με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου και των Ιερέων: π. Χαράλαμπου Μαρκέτου, του π. Νικολάου Θεοφιλάτου και του ιεροδιακόνου Γερασίμου Χαραλαμπάτου έκλεισε για τις εορτές του Δωδεκαημέρου το κατηχητικό τμήμα του Ληξουρίου.

Το τμήμα οργάνωσαν από το Σεπτέμβριο κάτω από την εποπτεία της Ιεράς Μητροπόλεως οι : π. Νικόλαος Θεοφιλάτος και ο καθηγητής θεολόγος και ιεροψάλτης Γεράσιμος Συνοδινός.

Στη σεμνή τελετή τα παιδιά συνοδεύονταν από τους γονείς και κηδεμόνες τους και τραγούδησαν και έψαλλαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τροπάρια των Χριστουγέννων κάτω απ’ την καθοδήγηση του ιερέα Ν. Θεοφιλάτου.

Με λόγια απλά ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την αξία του Κατηχητικού και αναφέρθηκε σε παραδείγματα νέων που είχαν παρακολουθήσει την κατηχητική προσφορά και τα θετικά οφέλη της προς την ψυχή. Μοίρασε δώρα και αναμνηστικά ευχόμενος καλές γιορτές.

Επίσης, έδωσε το μήνυμα ότι πρέπει να γεννηθεί μέσα μας ο Χριστός αυτές τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων για να νοιώσουμε την πραγματική ουσία του χριστιανού και των εορτών της Ορθοδοξία μας…

Πολλά μπράβο για αυτή την σπουδαία προσφορά του Κατηχητικού προς τα παιδιά στην Τοπική Εκκλησία και στους δυο πρωτεργάτες, στον π. Νικόλαο Θεοφιλάτο και στον καθηγητή θεολόγο Γεράσιμο Συνοδινό, που με πολύ μεράκι οδηγούν σταθερά τα παιδιά στο δρόμο του Χριστού στηρίζοντας χριστιανικά με αγάπη τις μελλούμενες ελπίδες της ζωής.