Αρχική » Γιορτή της Αγ. Αναστασίας στην Ι.Μ Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Γιορτή της Αγ. Αναστασίας στην Ι.Μ Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

από kivotos

H Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας τίμησε τη σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στον ομώνυμο μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό στον Περισσό.

Πλήθος κόσμου συνέρευσε ευλαβικά στις Ιερές Ακολουθίες για να τιμήσει τη μνήμη της Αγίας Αναστασίας και να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα της αλλά και το απότμημα του Ιερού Λειψάνου της που φυλάσσεται εντός του Ναού.  

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε o Μέγας Πανηγυρικός Δισαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και συγχοροστατούντος του οικείου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή του Πανοσ.  Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Ευβοίας Γέροντος Γαβριήλ, ο οποίος κόμισε προς ευλογία των πιστών την χαριτόβρυτη χείρα του Οσίου Δαυίδ, αλλά και πολλών κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, υποδέθηκε και καλωσόρισε με θερμά λόγια τον κ. Ιουστίνο στην  προσφυγική Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας και αφού τον ευχαρίστησε εγκάρδια για την αποδοχή της πρόσκλησης του ευχήθηκε δύναμη, υπομονή και συνέχεια στο αξιέπαινο πνευματικό και ποιμαντικό του έργο.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιουστίνος ευχαρίστησε τον κ. Γαβριήλ για την τιμητική πρόσκληση να προστεί των πανηγυρικών εκδηλώσεων προς τιμήν της Αγίας Αναστασίας, εκφράζοντας παράλληλα την συγκίνηση του, αναφερόμενος στην Μικρασιατική καταγωγή του. Στη συνέχεια και με λόγια συγκινητικά παρότρυνε το ευσεβές πλήρωμα να μιμηθούν το λαμπρό παράδειγμα των Μικρασιατών προγόνων τους, οι οποίοι αγαπούσαν το Χριστό και την Εκκλησία, να γίνουν αναστάσιμοι και να καταφύγουν στη μετάνοια, η οποία αποτελεί τη μοναδική διέξοδο από τα προβλήματα που μαστίζουν τη σύγχρονη κοινωνία.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής το πρωί εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και συλλειτουργούντων του οικείου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ, του Πανοσ. Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Γέροντος Γαβριήλ και Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.  

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης κ. Ιουστίνος, ο οποίος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον θαυμαστό βίο και στο μαρτύριο της Αγίας Αναστασίας, η οποία αποτελεί πρότυπο πίστεως και αγάπης προς τον Χριστό, ευχόμενος καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα και ο Πανάγαθος Θεός με τις πρεσβείες της Αγίας Αναστασίας να στηρίζει και να προστατεύει την πατρίδα μας από κάθε κακό.