Αρχική » Οι μαθητές των Πατρών συγκέντρωσαν χρήματα για τα συσίτια της Μητρόπολης

Οι μαθητές των Πατρών συγκέντρωσαν χρήματα για τα συσίτια της Μητρόπολης

από kivotos

Σε μια συγκινητική πράξη  προέβησαν οι μαθητές τού Πειραματικού Γυμνασίου και τού Πειραματικού Λυκείου Πανεπιστημίου Πατρών, όπως και οι μαθητές τουύ Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών, οι οποίοι σε εκδηλώσεις πού ετοίμασαν και πραγματοποίησαν με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων, συγκέντρωσαν χρήματα για την ενίσχυση τού κοινωνικού συσσιτίου «Άρτος Αγάπης» της Μητρόπολης Πατρών, προκειμένου να προσφερθεί το Χριστουγεννιάτικο γεύμα στούς εμπεριστάτους αδελφούς μας.

Τα παιδιά συνοδευόμενα από τούς καθηγητές τους α) των Πειραματικών Σχολείων τού Πανεπιστημίου, κ. Ευάγγελο Κυριακουλόπουλο, Θεολόγο, κ. Ελένη Καννά, Φιλόλογο, κ. Καλλιφρόνη Αβραμίδου, Φιλόλογο, και τον κ. Παρασκευά Λαλιώτη, Θεολόγο και β) των Αρσακείων από τον Θεολόγο κ. Σπυρίδωνα Σκιαδαρέση, προσέφεραν τα χρηματικά ποσά στον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, μαζί με τις υιικές Χριστουγεννιάτικες ευχές τους.

Ο Σεβασμιώτατος, συγκινημένος για την κίνηση αυτή της ανθρωπιάς και της αγάπης από τα παιδιά, εξέφρασε τις θερμότατες ευχαριστίες του και τον έπαινο, αφού οι μαθητές μέσα από την αγνή και καθαρή καρδιά τους και την αγάπη τους προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο, όποιος και αν είναι, διδάσκουν ήθος σε δύσκολους καιρούς και σε ημέρες αφιλίας.

Επίσης επαίνεσε τούς καθηγητές, γιατί εμπνέουν τα παιδιά σε πράξεις αγάπης, αλλά και τούς γονείς πού μεγαλώνουν τά παιδιά τους με αυτές τις πνευματικές αρχές.

Σε παρόμοιες πράξεις προέβησαν και μαθητές άλλων Σχολείων προσφέροντας αγάπη από την καρδιά τους στά φιλόπτωχα των Ενοριών πού ανήκουν τα Σχολεία τους.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ