Αρχική » Έκθεση κειμηλίων του Αγίου Όρους στο Κίεβο

Έκθεση κειμηλίων του Αγίου Όρους στο Κίεβο

από kivotos

Έκθεση κειμηλίων του Αγίου Όρους εγκαινιάστηκε στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας πριν από λίγες μέρες. Η έκθεση με τίτλο “Η Ευλογία του Αγίου Όρους” γίνεται για να τιμήσει την συμπλήρωση 1000 ετών από την παρουσία του ρωσικού μοναχισμού στον Άθω και τις αντίστοιχες πνευματικές σχέσεις με το ποίμνιο της Ουκρανίας.

Ανάμεσα στα εκθέματα είναι σπάνιες εικόνες και σταυροί, χάρτες, βιβλία και φωτογραφίες, άμφια, όπως και λείψανα και προσωπικά αντικείμενα του Οσίου Γαβριήλ, τα οποία φυλάσσονται στην Μονή Αγίου Ηλία στην Οδησσό.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχουν οι δύο πολύ μεγάλες μακέτες, μια του του Αγίου Όρους και η δεύτερη της Μεγίστης Λαύρας με εντυπωσιακή λεπτομέρεια.

Η οργάνωση της έκθεσης έγινε από το Εθνικό Ιστορικό και Πολιτιστικό Αρχείο του Κιέβου, την φιλανθρωπική οργάνωση “Ορθόδοξη Κληρονομιά της Ουκρανίας στο Άγιον Όρος”, το μουσείο “Ορθόδοξη Ουκρανία” (του Συνοδικού Τμήματος της Εκκλησίας της Ουκρανίας), την Θεολογική Ακαδημία του Κιέβου, την Εθνική Ιστορική Βιβλιοθήκη της Ουκρανίας, όπως και το Διεθνές Ινστιτούτο Κληρονομιάς του Αγίου Όρους στην Ουκρανία.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 20 Απριλίου του 2017.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ