Μέσα σε μια χαρούμενη και πανηγυρική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε την παραμονή Πρωτοχρονιάς, η εκδήλωση του Σ. Σ. Κ. Βόλου «Ο Εσταυρωμένος», αφιερωμένη στα προσφυγόπουλα, που φιλοξενούνται στη δομή ΜΟΖΑ (περιοχής Βόλου). Δεκαεπτά εθελοντές του Συλλόγου  με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο, επισκέφθηκαν τον χώρο φιλοξενίας προσφύγων της περιοχής μας μεταφέροντας, εκ μέρους του «Εσταυρωμένου», προσωπικά και χρήσιμα δώρα για όλα τα προσφυγόπουλα όπως: μάλλινα γάντια, κασκόλ, σκουφάκια, κάλτσες, βρεφικές τροφές και ενδύματα, γλυκίσματα κ.α.

Η γιορτή - που πραγματοποιήθηκε σ’ έναν στεγασμένο, καθαρό και στολισμένο χώρο - άρχισε με την σύντομη, αλλά θερμή ομιλία του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος με καρδιακούς και πατρικούς λόγους  απευθύνθηκε στους πρόσφυγες, τους ευχήθηκε να έχουν μία καλή πορεία στη ζωή τους και με συγκίνηση τους είπε: «…ήλθαμε σήμερα κοντά σας για να σας πούμε πως σας αγαπάμε…».

Στη συνέχεια, τα 35 μικρά προσφυγόπουλα τραγούδησαν στην ελληνική και αραβική γλώσσα, χόρεψαν με κέφι κι έλαβαν από τα χέρια του Μητροπολίτη τα πρωτοχρονιάτικα δώρα. Ο κ. Ιωάννης Νικολόπουλος, εθελοντής της «Διακονίας», συνόδευσε με το σαξόφωνο τα κάλαντα που τραγούδησαν οι συνεργάτες του Συλλόγου και όλοι οι παριστάμενοι. Η δεξίωση που ακολούθησε ήταν το επιστέγασμα της γιορτής. 

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος  ευλόγησε την παραδοσιακή βασιλόπιτα προς τιμήν των στρατιωτών που διακονούν υποδειγματικά στον ευαίσθητο αυτό χώρο, ευχόμενος καλή και ευλογημένη χρονιά. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Συνταγματάρχης κ. Καπραβέλας, Υποδιοικητής της 32ης ΤΑΞΥΠ, ο κ. Βασίλειος Καραΐσκος, Αστυνομικός Δ/ντής, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του στρατού, διάφοροι εθελοντές του χώρου, διερμηνείς και οι άνθρωποι του «Εσταυρωμένου».