Αρχική » Εκδήλωση για τους φοιτητές της Μητρόπολης Ναυπάκτου

Εκδήλωση για τους φοιτητές της Μητρόπολης Ναυπάκτου

από kivotos

Την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου, στην κατάμεστη αίθουσα τού Νεανικού Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου πραγματοποιήθηκε το Φοιτητικό 2017, δηλαδή η εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως για τούς φοιτητές και αποφοίτους της Επαρχίας.

Η εκδήλωση άρχισε με την ευλογία της Βασιλόπιτας. Στην συνέχεια έψαλε κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια η Χορωδία «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, μέ πρόεδρο-χοράρχη την κ. Μαρία Χαραλαμπίδου, με συνοδεία παραδοσιακών οργάνων. Η χορωδία ήρθε από την Θεσσαλονίκη για νά παρακολουθήσει την ομιλία τού Σεβασμιωτάτου Μητρόπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου και να προσφέρει μερικά τραγούδια της στους φοιτητές της Μητροπόλεως.

Η ομιλία τού Σεβασμιωτάτου είχε θέμα: «Η επικοινωνία τού αγίου Παϊσίου με τούς νέους». Εισαγωγικά ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην γνωριμία του μέ τον Άγιο και στά χαρακτηριστικά γνωρίσματά του πού ήταν η προφητική, αποστολική, ασκητική και μαρτυρική ζωή του. Στο κύριο μέρος της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε τον άγιο Παΐσιο ως έναν άνθρωπο τού Θεού πού ωρίμασε πνευματικά και ψυχολογικά και ολοκληρώθηκε από την νεανική του ηλικία, και λόγω των πολλών δοκιμασιών και λόγω της εφέσεώς του να μιμείται τούς βίους των αγίων. Απόσταγμα της ωριμότητος του ήταν και όσα έλεγε στους νέους, εστίασε δέ σε ορισμένες φράσεις κλειδιά πού έλεγε: Να είναι λεβέντες, να έχουν φιλότιμο, να έχουν αρχοντική αγάπη και νά έχουν υπ’ όψη τους τον πνευματικό νόμο. Επίσης απόσταγμα της ωριμότητος του, της εξυπνάδας του και της θεία Χάριτος πού έλαβε, ήταν και το κύριο γνώριμά του, δηλαδή η διόρθωση των λογισμών των ανθρώπων.

Έτσι, μέσα από λόγους τού Αγίου και παραδείγματα της ζωής του, ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε στους φοιτητές και αποφοίτους της Επαρχίας τον σύγχρονο Άγιο πού αγάπησε ιδιαιτέρως τούς νέους και τούς βοηθούσε να βρουν τον εαυτό τους και τον δρόμο τους στην ζωή.

Το Φοιτητικό περατώθηκε με την διανομή της βασιλόπιττας, την κλήρωση τεσσάρων φοιτητών, οι οποίοι μαζί μέ αυτον πού βρήκε το φλουρί, έλαβαν το πρόσφατο βιβλίο τού Σεβασμιωτάτου για τον άγιο Παΐσιο και ένα χρηματικό ποσό από το Ταμείο Ευποιΐας τού Μητροπολίτου, και με πλούσια δεξίωση πού ετοίμασαν οι κυρίες των Συνδέσμων Αγάπης των Ενοριών της Μητροπόλεως.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ