Αρχική » Ο Αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Μελβούρνης

Ο Αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Μελβούρνης

από kivotos

Την τελευταία στιγμή η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος έκανε γνωστό ότι ήρθησαν όλοι οι περιορισμοί και τα νερά του Port Melbourne ήταν καθαρά (μετά από απαγορεύσεις μιας εβδομάδας), ο καιρός δρόσισε και όλα ήταν τέλεια για τον καθιερωμένο κεντρικό αγιασμό των υδάτων που έγινε στο Princes Pier του Port Melbourne.

Στην τελετή που οργανώθηκε από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, παρευρέθηκε πλήθος κόσμου και πολλοί επίσημοι. Της θρησκευτικής τελετής και του αγιασμού χοροστάτησαν οι επίσκοποι Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ και Μηλιτουπόλεως κ. Ιάκωβος, βοηθούμενοι από τον Ιερό Κλήρο της πόλης. Την Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία εκπροσώπησε ο κ. Μιχαήλ.

Τον σταυρό ανέσυρε από την θάλασσα ο 23χρονος Παναγιώτης Ελευθεράκης από το Brunswick.

Ακολούθησαν ομιλίες όπου η ομογενής Φιλελεύθερη βουλευτής Julia Banks, που εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό Malcolm TurnbulI, υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός είναι -καθ’ ομολογία του- «φιλέλληνας με γνώση της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας αλλά και ειλικρινή αγάπη για τον ελληνικό πολιτισμό».

«Είναι πεποίθηση του πρωθυπουργού -αλλά και δική μου- ότι η Αυστραλία αλλά και ο δυτικός κόσμος γενικότερα δεν θα ήταν αυτό που είναι χωρίς την συμβολή των Ελλήνων» είπε η κ. Banks.

Παρευρέθηκαν ακόμα ο πολιτειακός αρχηγός του Φιλελεύθερου Κόμματος Μ. Γκάι, οι ομογενείς πολιτειακοί Εργατικοί βουλευτές Σ. Δημόπουλος και Ν. Στάικος καθώς και άλλοι βουλευτές, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ. Παπαστεργιάδης κ.ά.

Το εορταστικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με το καθιερωμένο μεγάλο ελληνικό πανηγύρι.

 


Πηγή: http://neoskosmos.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ