Αρχική » “Απόψεις κάποιου προσώπου” λέει ο Αρχιεπίσκοπος για την απλοποίηση της δήλωσης απαλλαγής από τα Θρησκευτικά

“Απόψεις κάποιου προσώπου” λέει ο Αρχιεπίσκοπος για την απλοποίηση της δήλωσης απαλλαγής από τα Θρησκευτικά

από kivotos

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με… κομψό τρόπο απέρριψε τις προτάσεις της αν. υπουργού Παιδείας κ. Σίας Αναγνωστοπούλου σχετικά με την κατάργηση της δήλωσης που υπάρχει σήμερα για την απαλλαγή ενός μαθητή από το μάθημα των Θρησκευτικών στο σχολείο.

Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε το Σιδηρόκαστρο και σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου είπε πως πρόκειται περί προσωπικών απόψεων «κάποιας κυρίας που έχει ορισμένες ιδέες».

Ο ίδιος τόνισε πως αρμόδιο «είναι το Σύνταγμα» και πως πρέπει «ως Έλληνες να σοβαρευτούμε και να μην  ακούμε τις ανοησίες του ενός και του άλλου. Το Σύνταγμα κανονίζει ποια είναι πορεία αυτού του κράτους και λέει το Σύνταγμα ότι η Παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, χριστιανική, ελληνοχριστιανική Παιδεία. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Αν θέλουμε να τα αλλάξουμε αυτά τα πράγματα, θα αλλάξει το Σύνταγμα αλλά το Σύνταγμα δεν αλλάζει μια λέξη, θα περάσει πρώτα από τις καρδιές μας και τις καρδιές των Ελλήνων. Αν δεν θέλουνε παπάδες, αρχιερείς, αν δε θέλουν θρησκευτικά, αν δεν θέλουν όλο αυτόν το πολιτισμό, την ιστορία μας κτλ. Οι Έλληνες θα αποφασίσουν και αν το αποφασίζουν όλοι οι Έλληνες,  στην αλλαγή του Συντάγματος τότε το κουβεντιάζουμε πάλι» κατέληξε ο Μακαριώτατος.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ