Αρχική » Αύριο συνάντηση Φίλη – Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Αύριο συνάντηση Φίλη – Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

από kivotos

Συνάντηση αύριο στις 12 το μεσημέρι θα έχει ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Αν και η επίσκεψη ανακοινώθηκε ως “εθιμοτυπική” κάθε άλλο παρά τυπική θα είναι μιας και είναι φανερό πως γίνεται για να αποκατασταθεί η ένταση που δημιούργησαν οι δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας κας Σίας Αναγνωστοπούλου σχετικά με την απλοποίηση της δήλωσης απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών.

Θυμίζουμε πως σε αυτές τις δηλώσεις απάντησε καυστικά ο Αρχιεπίσκοπος από το Σιδηρόκαστρο μιλώντας για “απόψεις κάποιας κυρίας”, ενώ η ίδια η κα. Αναγνωστοπούλου, σε σημερινή της τηλεοπτική εμφάνιση, μίλησε για παραποίηση των δηλώσεων της και υπερβολική ένταση γύρω από αυτές που δημιουργήθηκε από τον Τύπο.

Σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κ. Χάρης Κονιδάρης, είπε στον ΒήμαFM πως καλό θα ήταν να αναμένουμε τις εξελίξεις από την αυριανή συνάντηση, ενώ άφησε να εννοηθεί πως η αναπληρώτρια υπουργός μάλλον… βιάστηκε να κάνει δηλώσεις. Για ένα θέμα προσθέτουμε εμείς για το οποίο είναι δεδομένο ότι η Εκκλησία της Ελλάδος και άποψη έχει και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ