Αρχική » Οργή ιεραρχών για έμφυλες ταυτότητες

Οργή ιεραρχών για έμφυλες ταυτότητες

από kivotos

Του Πάνου Ευαγγέλου

 

Tην έντονη αντίδραση ιεραρχών έχει προκαλέσει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας με θέμα: «Υλοποίηση στο Γυμνάσιο Θεματικής Εβδομάδας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης», με τίτλο «Σώμα και ταυτότητα». Οι Μητροπολίτες Γλυφάδας, Παύλος, Πειραιώς, Σεραφείμ, και Φλωρίνης, Θεόκλητος, κατηγορούν το υπουργείο με αφορμή την παράγραφο που αναφέρεται στις «έμφυλες ταυτότητες».

Η εγκύκλιος αυτή, ειδικά στην ενότητα «έμφυλες ταυτότητες», ζητά από τους εκπαιδευτικούς, εκτός των άλλων, να παρουσιάσουν σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών θέματα που αφορούν τη σεξουαλικότητα.

Σε εγκύκλιό του ο Μητροπολίτης Γλυφάδας αναφέρει: «Η θεματική αυτή εβδομάδα, η οποία αναμένεται να υλοποιηθεί σε πρώτη φάση στα Γυμνάσια ολόκληρης της χώρας, φαίνεται ότι αποτελεί τραγική συνέχεια παλαιότερων δηλώσεων του τ. αναπληρωτή υπουργού Παιδείας». Οπως επισημαίνει, «το 2017 οι εκπαιδευτικοί καλούνται να διακόψουν τη μαθησιακή διαδικασία για μια ολόκληρη εβδομάδα, ώστε να κάνουν, χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση των γονέων, βιωματικά εργαστήρια και βιωματικές ασκήσεις πάνω σε θέματα όπως: “Βιολογικό και κοινωνικό φύλο: Αποδομώντας τα έμφυλα στερεότυπα. Ομοφοβία και τρανσφοβία στην κοινωνία και το σχολείο”».

«Είναι απορίας άξιον», τονίζει ο κ. Παύλος, «πώς χωρίς την άδεια των γονέων επιχειρείται η προσέγγιση τόσο ευαίσθητων θεμάτων, η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να γίνεται μαζικά, χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι ιδιαιτερότητες και η ωριμότητα κάθε παιδιού, πράγμα που συνεπάγεται τη δημιουργία ψυχικών τραυμάτων.

Με τρόπο ανεπίτρεπτα παρεμβατικό, τα παιδιά μας βομβαρδίζονται με στρεβλές ιδέες και κατευθύνονται σε διαμόρφωση μη υγιών στάσεων ζωής. Στην όλη διαδικασία, μάλιστα, παροτρύνονται οι εκπαιδευτικοί να οργανώσουν και “προβολή ταινιών με σχετικό περιεχόμενο”, κάτι που παραπέμπει σε αντίστοιχες ταινίες απροκάλυπτης προώθησης της ομοφυλοφιλίας και των αποκαλούμενων “διαφορετικών” οικογενειών, οι οποίες προβάλλονται στο εξωτερικό».

Ανάλογη ήταν και η αντίδραση του Μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ, ο οποίος σε εγκύκλιό του αναφέρει:

«Σήμερα ο Σατανάς σηκώνει πάλι με αυθάδεια το κεφάλι και απειλεί να καταστρέψει ό,τι ωραίο, υψηλό, ηθικό, πνευματικό, χριστιανικό, ευαγγελικό, αποστολικό και πατερικό έχει κατορθωθεί κατά το δισχιλιετές διάστημα της ζωής και δράσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Προσπαθεί να εκτροχιάσει τον άνθρωπο από τον σκοπό της δημιουργίας του, που είναι η υποταγή της σάρκας στο πνεύμα, η πνευματοποίηση και η κατά Χάριν θέωση του ανθρώπου, και όχι το αντίθετο, η σαρκοποίηση, η υποταγή του πνεύματος στη σάρκα. Αυτό αποτελεί ανατροπή του σχεδίου του Αγίου Τριαδικού Θεού για τον άνθρωπο. Ο αντικείμενος Σατανάς θέλει τον άνθρωπο δούλο της σάρκας, της ηδονής, της αμαρτίας, όχι πνευματικό, αλλά υλικό δημιούργημα, σαν τα άλογα ζώα».

Σε άλλο σημείο της εγκυκλίου, η οποία θα αναγνωστεί στους ναούς της μητρόπολης, τονίζει: «Η Ορθόδοξη Εκκλησία σέβεται την προσωπική και ιδιωτική ζωή κάθε προσώπου, ως υπεύθυνη, ελεύθερη επιλογή. Δεν έχει πρόθεση ούτε να επέμβει ρατσιστικά ούτε να αναστείλει δικαιώματα και ελευθερίες. Η απενοχοποίηση, όμως, του εγκλήματος της ανατροπής της ανθρωπίνης οντολογίας και φυσιολογίας, με τη θεσμική αναγνώριση των αισχίστων παθών της ομοφυλοφιλίας σήμερα, της παιδοφιλίας αύριο (βλ. Ολλανδία) και της κτηνοβασίας μεθαύριο (βλ. Γερμανία), αποτελεί ασύγγνωστο και τερατώδες κακούργημα εις βάρος του αιωνίου Θεού και του ανθρωπίνου προσώπου, το οποίο εξισώνεται πλήρως με την ύβρι των Σοδόμων και Γομόρρων. Η αθώωση, υποστήριξη και παρουσίαση των αισχρών και ατίμων παθών ως φυσιολογικής καταστάσεως και ως απλής διαφορετικότητος προσκρούουν στην πανανθρώπινη συνείδηση, η οποία ανά τους αιώνες γνωρίζει ως φυσιολογική σεξουαλική συμπεριφορά τις σχέσεις ανάμεσα στον άνδρα και τη γυναίκα, στο άρσεν και το θήλυ … Μέσα, λοιπόν, στην καινή κτίση της βασιλείας του Θεού ο καινός, ο νέος άνθρωπος, που κτίσθηκε εν Χριστώ, θάπτει τον παλαιό άνθρωπο, νεκρώνει τα πάθη και τις αμαρτίες και πραγματοποιεί το θαύμα της μεταμορφώσεώς του κατά το θέλημα του Θεού και κατ’ εικόνα Χριστού».

Ο κ. Σεραφείμ κάνει επίσης λόγο για δήθεν προοδευτικές απόψεις: «Από τα ανωτέρω αποδεικνύεται πασίδηλα ότι η δήθεν σχετική πρόοδος και δημοκρατική ευαισθησία, τα δήθεν σχετικά ανθρώπινα δικαιώματα και ο δήθεν ελεύθερος αυτοπροσδιορισμός και προσανατολισμός περί το γενετήσιο ένστικτο και την ταυτότητα του φύλου δεν είναι τίποτε άλλο παρά η καταβαράθρωση και ο καταποντισμός της ανθρωπίνης ελευθερίας και αξιοπρέπειας και ο πλήρης ευτελισμός της εννοίας “άνθρωπος”, που στην ελληνική γλώσσα σύγκειται από το επίρρημα “άνω” και το ρήμα “θρώσκω”, που σημαίνει “άνω βλέπω, άνω φέρομαι”. Τα ανωτέρω αυτονόητα μας υποχρεώνει να αναφέρομε στην αγάπη Σας η πρόσφατη εγκύκλιος του υπουργού Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου, με την οποία εντέλλεται όλα τα Γυμνάσια της χώρας να υλοποιήσουν θεματική εβδομάδα για τους μαθητές με εξέταση μαζί με άλλα ζητήματα και της ενότητος: “Έμφυλες ταυτότητες”, με την οποία επιδιώκεται η απενοχοποίηση στις συνειδήσεις των μικρών μαθητών Γυμνασίου της ομοφυλοφιλίας και η εμπέδωση στις συνειδήσεις τους της δυνατότητος ανατροπής της ανθρώπινης φυσιολογίας, ώστε τα αγόρια και τα κορίτσια να μη θεωρούν ως δεδομένο το φύλο που ο Θεός τους δώρισε κατά τη σύλληψη και γέννησή τους, αλλά να καλούνται να αποφασίσουν να διαλέξουν το φύλο που νομίζουν ότι προτιμούν. Αντιλαμβάνεσθε το μέγεθος του εγκλήματος κατά των παιδιών μας που επιχειρεί στο όνομά μας και χωρίς τη γνώμη μας, αυταρχικά και αντιδημοκρατικά, η ελληνική Πολιτεία και μάλιστα διά της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Επομένως, είναι η ώρα μηδέν για τους γονείς και κηδεμόνες να προστατεύσουν την ψυχοσωματική υγεία των παιδιών τους από αυτή την άμεση επίθεση στη διαμόρφωση των χαρακτήρων τους και στις ρίζες της κοινωνίας μας και του έθνους μας».

Τέλος, ο ιεράρχης ζητά εγρήγορση από όλους: «Γι’ αυτό καλώ όλους τους γονείς και κηδεμόνες μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου της μητροπολιτικής μας περιφερείας να προμηθευτούν από τις ενορίες τους δηλώσεις απαλλαγής από τη θεματική εβδομάδα που περιλαμβάνει τα ακόλουθα. Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, προστατεύστε τα παιδιά μας από τη λαίλαπα χωματοποίησης της ψυχής τους και διαστροφής της προσωπικότητός τους. Δυστυχώς είναι εσχάτη ώρα!».

Για το ίδιο θέμα, ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Θεόκλητος, απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου. Ο κ. Θεόκλητος στην επιστολή του, αφού ενημερώνει τον υπουργό ότι διακονεί την Εκκλησία και την πατρίδα στα ακριτικά σύνορα πενήντα χρόνια, εκφράζει παράλληλα την πικρία του για εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο με απίστευτο περιεχόμενο.

«Πικράθηκα με το τρίτο θέμα της δυναμιστικής εγκυκλίου. Την ονομάζω “δυναμιστική” επειδή ο απώτερος σκοπός της, θέλετε, δεν θέλετε, στο μάκρος του χρόνου θα είναι να δυναμιτίσει τις ψυχές των εφήβων παιδιών της πατρίδος μας» τονίζει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Φλωρίνης.

Αξίζει δε να τονιστεί ότι και η ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή της ζητά από το υπουργείο να αποσύρει την υποχρεωτικότητα της θεματικής αυτής εβδομάδας.

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ