Αρχική » “Κιβωτός της Ορθοδοξίας”: Κυκλοφορεί με ένα βιβλίο και δύο CD!

“Κιβωτός της Ορθοδοξίας”: Κυκλοφορεί με ένα βιβλίο και δύο CD!

από kivotos

Εκτάκτως, από την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, η “Κιβωτός της Ορθοδοξίας” κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

 

Αποθεματικά τέλος

Άδεια τα ταμεία της Εκκλησίας, λέει στην «Κ» ο Διευθυντής των οικονομικών υπηρεσιών της Συνόδου. Με κραχ απειλείται και η Εκκλησία, σύμφωνα με τον «υπουργό Οικονομικών» της Ιεράς Συνόδου, επίσκοπο Σαλώνων Αντώνιο. Όπως υποστηρίζει, τα τελευταία χρόνια, λόγω της κρίσης, μειώθηκαν δραστικά τα οικονομικά, με αποτέλεσμα σήμερα η Εκκλησία να μην μπορεί να στηρίξει τις δομές και το προσωπικό της.

 

 «Καλέ μου παππούλη…»

Τα παιδιά γράφουν στον Αρχιεπίσκοπο για τη ζωή που θέλουν. Παιδιά από 7 έως 15 χρόνων απευθύνονται μέσω της «Κ» στον κ. Ιερώνυμο, από τον οποίο ζητούν να τα προστατέψει και να στηρίξει όλους όσοι έχουν ανάγκη.

 

Συνέντευξη

Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Γαβριήλ: «Τα έσοδα από την περιουσία στους φτωχούς». Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας εκτιμά ότι δεν πρέπει η Εκκλησία να διαθέσει χρήματα για το χρέος, για το οποίο πρέπει να πληρώσουν όσοι το δημιούργησαν.

 

 Ρεπορτάζ

Βρέθηκε κοινός τόπος και για τα Θρησκευτικά. Σε καλό κλίμα η συνάντηση Αρχιεπισκόπου και υπ. Παιδείας.

 

Όταν ο Ιάκωβος Αμερικής γνώρισε τον Μ. Λ. Κινγκ.

Πώς ο προκαθήμενος της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής βρέθηκε στο επίκεντρο του κινήματος πολιτικών δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών στη δεκαετία του ’60, αλλάζοντας μαζί τους την ιστορία των ΗΠΑ.

 

Βίοι Αγίων

Τα αδέλφια Ευμένιος και Παρθένιος, οι νέοι άγιοι της Κρήτης.

 

Ζ. Πορταλάκης

Ο χρηματιστής που δώρισε τις εικόνες του στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

 

Αρθρογραφούν: π. Αντ. Χρήστου, π. Δ. Θεοφίλου, Μ. Γ. Βαρβούνης, Λ.Ι. Χατζηφώτη, Ε. Μαριανού, Γ. Α. Τσούτσος, Γ. Κ. Ιατρού.

 

Μαζί, εξαιρετικές προσφορές για όλους τους αναγνώστες μας.

 

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΑΡΙΟΝ

Περιλαμβάνει όλες τις καθημερινές Ακολουθίες και Προσευχές, Εορτολόγιο και Προσευχές Αγίων, τις προσευχές των μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας και των συγχρόνων Αγίων και Οσίων Γερόντων της εποχής μας!

H προσευχή για τον πιστό δεν αποτελεί υποχρέωση, αλλά ανάγκη· δεν είναι καθήκον αλλά επιθυμία· δεν είναι συνήθεια και τυπική υποχρέωση, αλλά ξεχείλισμα αγάπης προς τον Δημιουργό του. Η προσευχή είναι μία ζωντανή συνομιλία, η οποία δείχνει τη συγγένεια του ανθρώπου με τον Θεό. Ο Θεός λοιπόν δεν χρειάζεται την προσευχή μας. Εμείς την χρειαζόμαστε για να ζήσουμε. Η προσευχή μας ενώνει με τον Τριαδικό Θεό, την Παναγία, τους Αγίους αλλά και με όλους τους ανθρώπους, ζώντες και κεκοιμημένους, γνωστούς και αγνώστους και μας οδηγεί σε αληθινή γνώση του εαυτού μας.

Μία από τις ασφαλέστερες οδούς προσευχής, την οποία η παράδοση της Εκκλησίας μας βιώνει και προτείνει από της ιδρύσεώς Της, είναι οι προσευχές και οι ακολουθίες τις οποίες η Ίδια καθιέρωσε στα επίσημα λατρευτικά και λειτουργικά της βιβλία. Επειδή ο όγκος των βιβλίων αυτών είναι μεγάλος, παρουσιάσθηκε η πρακτική ανάγκη της δημιουργίας των Προσευχηταριών, τα οποία οι πιστοί μπορούν να έχουν κάθε στιγμή μαζί τους. Την ανάγκη της επιθυμίας για προσευχή, έρχεται να καλύψει το Προσευχητάριο αυτό, με την συλλογή ακολουθιών και προσευχών ανάλογα με την χρονική στιγμή της ημέρας, ή, της προσεχτικής διαθέσεως των πιστών.

Περιλαμβάνονται: Η Πρωινή Προσευχή, τα βασικότερα του Εσπερινού, το Μικρό Απόδειπνο, οι Ώρες, οι Ευχές της Τραπέζης, η Ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως που διαβάζουμε πριν την Θεία Κοινωνία, η Ευχαριστία, που διαβάζουμε μετά την Θεία Κοινωνία, οι Χαιρετισμοί και ο Μικρός Παρακλητικός Κανόνας προς την Παναγία, οι Ικτερικοί κανόνες προς τον Κύριο και τον Φύλακα Άγγελο μας, καθώς και τους Χαιρετισμούς του Τιμίου Σταυρού και τα Απολυτίκια.

Ως συμπλήρωμα των προσευχών και των ακολουθιών του Προσευχηταρίου, εντάξαμε προσευχές Αγίων που έζησαν πρόσφατα, όπως των Αγίου Νεκταρίου, Οσίου Σιλουανού του Αθωνίτου, Αγίου Νικολάου του Πλανά, Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, καθώς και οσιακής ζωής Γερόντων στη συνείδηση του ορθοδόξου πληρώματος, όπως του Γέροντος Αμφιλοχίου Μακρή της Πάτμου, Σωφρονίου Σαχάρωφ του Έσσεξ και Ευμενίου Σαριδάκη του λεπροκομείου.

 

 

ΔΥΟ CD  

Οκτώηχος Βυζαντινή Θεία Λειτουργία

ΗΧΟΣ ΠΛΑΓΙΟΣ Δ’

Συνεχίζεται η εκπληκτική συλλογή 16 CD που κυκλοφορούν για πρώτη φορά, με τη ζωντανή ηχογράφηση της Οκτωήχου Βυζαντινής Θείας Λειτουργίας. Την συλλεκτική αυτή έκδοση προλογίζει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος. Ψάλλει η χορωδία των μοναζουσών της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μάκρης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ