Αρχική » Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Πρέβεζα στη γιορτή του Αγίου Χαραλάμπους

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Πρέβεζα στη γιορτή του Αγίου Χαραλάμπους

από kivotos

Με την παρουσία πλήθους πιστών ολοκληρώθηκε στις 9 Φεβρουαρίου ο Μέγας εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Πρέβεζας. Στον Μέγα εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος.

Ο Άγιος Χαράλαμπος τιμάται ιδιαίτερα από τους κατοίκους της πόλης καθώς το 1854 θεράπευσε τον πρεβεζάνικο λαό από την πανώλη που εκείνα τα χρόνια σάρωνε την περιοχή.

Σήμερα το πρωί η γιορτινή πόλη τίμησε τον πολιούχο της με μεγάλη λιτανεία της Εικόνας του. Στην λιτανεία συμμετείχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Χ. Σπίρτζης.

Ο κ. Παυλόπουλος θα μεταβεί στον Άγιο Κωνσταντίνο, προκείμενου να προσκυνήσει στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτη Πρεβέζης Κυρού Μελετίου με τον οποίο τον συνέδεε μια βαθιά φιλία . Λίγο αργότερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Δημαρχείο Πρέβεζας, όπου θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Χρήστο Μπαΐλη, ενώ σε ειδική τελετή που θα ακολουθήσει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα αναγορευτεί επίτιμος δημότης Πρέβεζας.

Φωτό: http://prevezaposto.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ