Αρχική » Αμβρόσιος κατά Τσίπρα

Αμβρόσιος κατά Τσίπρα

από kivotos

Της Ελένης Παππά

 

Έντονη κριτική στον πρωθυπουργό, κ. Τσίπρα, ασκεί ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας, κ. Αμβρόσιος, τον οποίο σε ανοικτή επιστολή του κατηγορεί για τον τρόπο που ασκεί την εξουσία και για τις σχέσεις του με την Εκκλησία.

«Επιτρέψατέ μου να σας ομιλήσω με τη γλώσσα της αληθείας. Είμαι εξ εκείνων οι οποίοι, πιστεύοντας στις προεκλογικές εξαγγελίες σας, “Όχι στα Μνημόνια, όχι στους φόρους, όχι… όχι… όχι…”, εθεώρησα ότι ο Πανάγαθος Θεός λυπήθηκε την Ελλάδα μας και μας αποστέλλει έναν ήρωα πρωθυπουργό, ο οποίος θα μας απαλλάξει από την τυραννική σκλαβιά του κ. Σόιμπλε και των άλλων Ευρωπαίων εταίρων μας. Για αυτό και όταν αναλάβετε τα υψηλά καθήκοντά σας, σας επήνεσα δημοσίως! Θυμηθείτε εκείνο το “Γεια σου, λεβέντη πρωθυπουργέ, κ. Τσίπρα”! Νομιμοποιούμαι, λοιπόν, σήμερα να σας ελέγξω δημοσίως για τα δημοσίως υφ’ υμών πραττόμενα!».

Ο κ. Αμβρόσιος, αφού επικρίνει τον πρωθυπουργό για την τοποθέτηση του κ. Ν. Φίλη, ο οποίος, όπως λέει, είχε ως σκοπό του έβαλε να καταργήσει την Ορθοδοξία από τη δημόσια εκπαίδευση, τονίζει:

«Επί των ημερών της διακυβερνήσεως της χώρας από την υμετέραν εξοχότητα, η ΕΛΛΑΔΑ μας οδηγείται ολοταχώς στην ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ! Μια καταστροφή η οποία αγκαλιάζει τους τομείς: οικονομία, πολιτιστική μας ταυτότητα και παράδοση, Ιστορία, ήθη και έθιμα και, πάνω από όλα, ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ!

Δυστυχώς, σεις ως σκοπό της διακυβερνήσεως της χώρας μας έχετε θέσει την ανατροπήν όλων αυτών! Η κυβέρνησις Τσίπρα έχει επιλέξει σαν ταυτότητά της το χαρακτηριστικό όνομα «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»!

Δικαίωμά σας να χαράσσετε την πορεία σας! Αλλά και δικαίωμά μας να κρίνουμε εσάς και την πολιτική σας.

Καταστρέψατε, λοιπόν, την Ελλάδα μας εξ απόψεως οικονομίας. Μετατρέψατε τη χώρα μας σε μια χώρα πεινασμένων, ανέργων, πτωχευμένων επιχειρηματιών!

Τον ελληνικό λαό, επαναλαμβάνω, τον οποίο, καθώς φαίνεται, θεωρείτε τόσο βλάκα! Ιδού, λοιπόν, μερικά δείγματα της υποκριτικής συμπεριφοράς σας:

1. Την πρώτη ημέρα του νέου έτους, αν και άθεος, είχατε το θράσος να μεταβείτε στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών για να συμμετάσχετε στη δοξολογία “επί τη εισόδω εις το Νέον Έτος”! Εκεί, σύμφωνα με σχόλια των δημοσιογράφων, ήσασταν αδιάφορος, είχατε μια απρόσεκτη στάση, με ένα βλέμμα περιφερόμενο εδώ και εκεί κ.λπ. Όλα αυτά έδειχναν μια αδιαφορία! Ήσασταν παρών, αλλά δεν εκρύβατε την απαρέσκειά σας! Σας ερωτώ, λοιπόν: Αφού είσθε ΑΘΕΟΣ, γιατί μετέβητε στην Ορθόδοξη Εκκλησία; Ποιον κοροϊδεύετε; Τον Θεό ή τους ανθρώπους;

2. Κατά την ημέρα των Θεοφανίων είχατε και πάλιν το θράσος να μεταβείτε στον Ορθόδοξο Ναό μιας πόλεως της Θράκης, για να παρακολουθήσετε την Ακολουθία του Αγιασμού! Εν συνεχεία, συμμετέχοντας στην επίσημη εκκλησιαστική πομπή, μετέβητε και στην παραλία, όπου και κατά το έθος ρίχνουμε τον Τίμιο Σταυρό στη θάλασσα, για να αγιασθούν και τα ύδατα της θαλάσσης. Εκεί, μεταξύ άλλων παραδόξων, κρατούσατε στα χέρια σας το περιστέρι, το οποίον και αφήσατε, όταν ο αρχιερεύς έψαλε το “Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου Σου, Κύριε”. Πλην, όμως, με τον τρόπο αυτό ΔΕΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΘΕΑΤΗΣ! Αντιθέτως, είχατε συμμετοχή στην Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού! Σας ερωτώ: Αυτό δεν είναι υποκρισία; Τι δουλειά έχετε σεις, ένας ΑΘΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, να συμμετέχετε σε μια εκκλησιαστική ιεροπραξία; Τι δουλειά έχετε σεις, ένας ΑΘΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, να συμμετέχετε σε μια εκκλησιαστική αγιαστική σύναξη;

3. Να προσθέσω ακόμα ένα σχόλιο από την τελετή του Αγιασμού των υδάτων στην παραπάνω πόλη. Μια φωτογραφία σάς εμφανίζει να γελάτε ξεκαρδιστικά εκεί πάνω στην εξέδρα του Αγιασμού, όπου μεταξύ άλλων έχετε παρασύρει στο γέλιο σας όχι μόνο τον οικείο Μητροπολίτη, αλλά και όλο το πλήθος, που σας περιστοιχίζει! Κύριε Τσίπρα, αν σεις θέλετε να γελοιοποιήσετε τα ιερά και τα όσια της Πίστεώς μας, εμείς ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!

4. Ας προχωρήσουμε λίγο ακόμη. Ευρισκόμενος στη Μακεδονία μας, μετέβητε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου ανταλλάξατε εγκάρδιο ασπασμό με τον οικείο Μητροπολίτη. Δεν γνωρίζω ποιον να οικτίρω πρώτο και ποιον δεύτερο! Τον Μητροπολίτη, ο οποίος σας αγκαλιάζει σφικτά και σας ασπάζεται θερμότατα ή υμάς, τον άθεο πρωθυπουργό, ο οποίος δημοσίως και χωρίς αναστολές αγκαλιάζει και ασπάζεται έναν Ορθόδοξο αρχιερέα! Τι, άραγε, θέλετε να δείξετε με αυτό τον τρόπο; Θα το επαναλάβω: Ποιον κοροϊδεύετε; Τον Θεό ή τους ανθρώπους;

5. Μια και μιλάμε για συναντήσεις με εκκλησιαστικά πρόσωπα, κατά το παρελθόν έχετε φωτογραφηθεί και με τον Πάπα Φραγκίσκο!

Αυτό, όμως, δεν μας απασχολεί! Ο Πάπας δεν ανήκει στην οικογένεια των Ορθοδόξων! Ο Πάπας δεν είναι “Εκκλησία”, όσο κι αν το ηθέλησαν εκεί κάτω στο Κολυμπάρι της Κρήτης να τον αναγνωρίσουν ως “Εκκλησία”. Είναι αποκομμένος από την Εκκλησία! Είναι…, είναι… είναι… και αιρετικός!

6. Τελικά, απορώ και εξίσταμαι! Συλλογιζόμενος τα παραπάνω περιστατικά, προβληματίζομαι: Ποιος, άραγε, έχει μεγαλύτερη ευθύνη; Ένας άθεος, που πηγαίνει στην Εκκλησία σε ώρα τελέσεως της Θείας Λατρείας ή ο κληρικός, ο οποίος δέχεται και ανέχεται ένα δεδηλωμένο άθεο στον ναό του σε ώρα τελέσεως της Θείας Λατρείας; Μήπως ο τελευταίος λησμονεί τη λατρευτικήν προτροπήν: “Οι Κατηχούμενοι προέλθετε… Μη τις των Κατηχουμένων. Όσοι πιστοί, έτι και έτι του Κυρίου δεηθώμεν”; Μήπως εμείς οι αρχιερείς θα πρέπει να θυμηθούμε τη στάση του Αγίου Αμβροσίου του Επισκόπου Μεδιολάνων προς τον αυτοκράτορα της Ανατολής Θεοδόσιο τον Μέγα;

Για όσους δεν ενθυμούνται, ή προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν, σημειώνουμε εδώ δύο μόνον λόγια: Ο Θεοδόσιος για να τιμωρήσει τους φονείς κάποιων ανώτερων αξιωματικών του στρατού του από τον όχλον της Θεσσαλονίκης, διέταξε αντίποινα, συνεπεία των οποίων στον Ιππόδρομο της πόλεως από τον στρατό του αυτοκράτορος εφονεύθησαν 7.000 αθώοι πολίτες!».  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ