Αρχική » Στον υφυπουργό Εξωτερικών ο Αρχιεπίσκοπος Σινά Δαμιανός

Στον υφυπουργό Εξωτερικών ο Αρχιεπίσκοπος Σινά Δαμιανός

από kivotos

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Γιάννη Αμανατίδη πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σινά, κ.κ. Δαμιανός, παρουσία του Πρέσβη, κ. Ηλία Ηλιάδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα γενικότερου θρησκευτικού ενδιαφέροντος, αλλά και ζητήματα που άπτονται της Μονής του Σινά.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ακολούθησαν οι παρακάτω δηλώσεις:

Αρχιεπισκόπος Σινά κ. Δαμιανός: «Χάρηκα πάρα πολύ για τη σημερινή συνάντηση. Συγχαίρω καταρχάς τον κ. Αμανατίδη για τα νέα του καθήκοντα και εύχομαι πλήρη επιτυχία στο πολύ εξαιρετικό έργο που αναλαμβάνει, καθώς είναι και ο ίδιος ενήμερος των διεθνών, διορθοδόξων δηλαδή θεμάτων. Και νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή συγκυρία αυτή, γιατί νομίζω ότι το ορθόδοξο πνεύμα είναι σε θέση να μεταβάλει όχι οικονομικές καταστάσεις μόνο, αλλά κυρίως την όλη ροή και τη σκέψη ημών των Ελλήνων, αλλά και όλων όσοι είναι μέσα στο χώρο της Ευρώπης.
Διά αυτού του νέου πνεύματος, που θα είναι διά του ορθοδόξου πνεύματος, ελπίζω ότι θα κατορθωθούν πολλά και το πιστεύουμε και για εσάς κύριε Υπουργέ και για την κυβέρνηση».

Υφυπουργός Εξωτερικών: «Να ευχαριστήσω το Σεβασμιώτατο για την επίσκεψή του εδώ. Μπορεί να είναι η πρώτη φορά που συναντιόμαστε, αλλά οι δεσμοί με την ιστορική Μονή του Σινά είναι δεσμοί που υπάρχουν εδώ και εκατοντάδες χρόνια και επηρεάζουν, σε μεγάλο βαθμό πιστεύω, τη σκέψη πολλών εξ’ ημών εδώ στην Ελλάδα.

Συζητήσαμε και για την περιοχή και για τη Μονή, για την υψηλή σπουδαιότητα που έχει στην παγκόσμια σκέψη και στα θρησκευτικά πράγματα της ορθοδόξου Εκκλησίας. Κάλεσα τον Σεβασμιώτατο, με την ευκαιρία αυτή, να συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη για τον Θρησκευτικό και πολιτιστικό πλουραλισμό και για την ειρηνική συνύπαρξη στην Μέση Ανατολή, που θα πραγματοποιηθεί στις 18-20 Οκτωβρίου στην Αθήνα και με χαρά δέχτηκε την πρόσκληση και θα τον έχουμε κοντά μας.

Είπα του Σεβασμιωτάτου: Εσείς είστε στο θεοβάδιστο όρος, αλλά εμείς έχουμε να βαδίσουμε δρόμο και είπε αγιοβάδιστη, την Ελλάδα, ο Σεβασμιώτατος. Είμαστε στην αγιοβάδιστη Ελλάδα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ