Τις διαπροσωπικές σχέσεις, αλλά και τις πολιτικές του φουρτούνες μετράει αυτό τον καιρό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος λίγα 24ωρα μετά τα ο άρθρο-φωτιά του Νίκου Φίλη, δείπνησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το δείπνο, όπως αναφέρουν πληροφορίες, είχε προγραμματιστεί τις προηγούμενες ημέρες, και οι δύο άνδρες, παρακάθισαν το τραπέζι έχοντας πολλά ανοιχτά θέματα προς συζήτηση. Μπορεί οι δύο άνδρες όπως έχουν αποδείξει και στο παρελθόν να έχουν πολύ καλές σχέσεις μεταξύ τους, όμως οι συγκυρίες των ημερών τους έφεραν ακόμη πιο κοντά καθώς ο Ιερώνυμος προφανώς θέλει να βολιδοσκοπήσει και κατ’ ιδίαν τις απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα θέματα που αφορούν στην Εκκλησία.

Η συνάντησή τους, μεταδίδει μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις, τόσο από την πλευρά της Εκκλησίας προς την κυβέρνηση όσο και από την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία στέλνει το δικό της μήνυμα αναφορικά με την στάση που πρόκειται να κρατήσει επι του θέματος. Εξάλλου ο πρόεδρος της ΝΔ, σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι το κράτος και η Εκκλησία πρέπει να συνεργάζονται αρμονικά γιατί ο σκοπός είναι ένας και αυτός.  

Να σημειωθεί ότι στο τραπέζι υπήρχαν εκλεκτοί μεζέδες, από θαλασσινά και άλλα σαρακοστιανά, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεύονταν και από την σύζυγό του Μαρέβα.