Στην ανάγκη να υπάρχει αγάπη στη ζωή μας αναφέρθηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης κατά το κήρυγμά του στον κατάμεστο ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου εντός του Γενικού Νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός», όπου χοροστάτησε στον εσπερινό και τέλεσε την ακολουθία της Δ’ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, ενώ συμμετείχαν ο εφημέριος του νοσοκομείου Αρχιμ. Σιλουανός Καλαντζής και ο αγιορείτης ιερομόναχος Γρηγόριος Κουτλουμουσιανός.

Παρέστησαν η Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Νάγια Μητσάκη, άλλωστε, η ίδια είχε προσκαλέσει τον π. Συμεών, ο αναπληρωτής Διοικητής κ. Χρήστος Πλιάτσικας, γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, διοικητικοί υπάλληλοι του νοσοκομείου, ασθενείς με τους συγγενείς τους, αλλά και δεκάδες πιστοί από την γύρω περιοχή. Σε κλίμα ιδιαίτερης κατάνυξης ο π. Συμεών Βολιώτης μίλησε για την αξία της αγάπης στη ζωή μας, ενώ ευχήθηκε σε όλους υγεία και χρόνια πολλά. «Την αγάπη μπορεί να την προσφέρει στη ζωή μας μονάχα όποιος έχει γλυκαθεί από την αγάπη του Χριστού και την ζει μέσα στην ύπαρξή του» επεσήμανε ο π. Συμεών σημειώνοντας πως «αυτό είναι τελικά η πίστη» αναφέροντας πως πολλές φορές ταυτίζουμε την πίστη με κάποια εξωτερικά καθήκοντα ή έναν εξωτερικό ευσεβισμό.

«Ο Ευαγγελισμός είναι μία πρόκληση να σκεφτούμε πέρα από τον εαυτό μας» υπογράμμισε ο π. Συμεών Βολιώτης καλώντας τους πιστούς να δώσουν ελπίδα, χαρά και αισιοδοξία ακόμη και σε αυτόν που είναι ετοιμοθάνατος. «Δεν θα νικήσει ο θάνατος» είπε ο π. Συμεών προσθέτοντας ότι «θα νικήσει η ζωή που χαρίζει ο Χριστός». Ζήτησε, επίσης, από τους πιστούς να μην απογοητεύονται, να ενώνουν τις δυνάμεις τους και τις προσευχές τους για να είναι νικητές της ζωής. Ο π Συμεών στην ομιλία του τόνισε ακόμη ότι «ήρθαμε απόψε να διδαχθούμε αγάπη και αισιοδοξία. Ήρθαμε να πάρουμε δύναμη, για να βρούμε την πραγματική μας υγεία. Διότι χωρίς την αγάπη δεν υπάρχει υγεία. Ζωή άνευ αγάπης ίσον θάνατος. Αρρώστια με αγάπη ίσον ζωή. Φτώχεια, δοκιμασίες και πειρασμοί με αγάπη ίσον ζωή. Η αγάπη είναι το κεφάλαιο της Σωτηρίας» και ευχήθηκε αυτή η αγάπη να γεμίζει την ζωή όλων, τους θαλάμους και τα εργαστήρια του νοσοκομείου. 

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας στους χώρους του νοσοκομείου, αλλά και στους δρόμους γύρω από αυτό με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου της Αγίας Παρασκευής και το νεοσύστατο χορευτικό σύνολο του νοσοκομείου με παραδοσιακές φορεσιές, οι οποίοι αμέσως μετά χόρεψαν στο πλαίσιο μιας σεμνής εορτής.

Ρεπορτάζ: dogma.gr

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης