Με επικεφαλής (τελετάρχη) τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό έγινε η καθιερωμένη για περισσότερα από 40 χρόνια παρέλαση της ελληνικής ομογένειας στο Μόντρεαλ, στο πλαίσιο της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, ο οποίος διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με την ελληνική κοινότητα, κρατώντας την ελληνική και την καναδική σημαία, "άνοιξε" την παρέλαση και χαιρέτησε το συγκεντρωμένο πλήθος απευθυνόμενος προς αυτούς στα ελληνικά.

«Ζήτω η Ελλάς! Χρόνια Πολλά!», είπε ο Τριντό.

Με αφορμή την παρέλαση, τον Καναδό πρωθυπουργό συνάντησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος τον χαρακτήρισε "έναν πραγματικό φιλέλληνα". Ήταν η πρώτη επαφή του κ. Τριντό με μέλος της ελληνικής κυβέρνησης, συνάντηση που σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών, έγινε σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα, ανοίγοντας δρόμο για μελλοντικές -επίσημες πια- αναβαθμισμένες σε κορυφαίο επίπεδο συναντήσεις. 

Επίσης, αποχαιρετώντας τον κ. Κουίκ, του ζήτησε να μεταφέρει τους χαιρετισμούς του στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση και τον ίδιο προσωπικά για την επίσκεψή του στον Καναδά, καθώς και για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στις εκδηλώσεις του Μόντρεαλ.